Arepa Reina Pepiada koreai stílusú étel tálalva

Arepa Reina Pepiada

Az Arepa Reina Pepiada egy hagyományos venezuelai étel, amely az Arepa család egyik legfinomabb változata. Az étel a csirkehús és az avokádó keverékét hozza össze, amely tökéletesen illik a ropogós kukoricás tésztához. A népszerű \'Reina Pepiada\' étel sokak kedvence, különösen a venezuelai konyha ínycsiklandó ízei miatt, és most már világszerte ismert.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 csésze Arepa liszt (pre-cooked corn flour)
1.5 csésze Meleg víz
1 tk.
2 ek. Szezámolaj
300 g Főtt csirkehús (reszelve)
1 db Avokádó (pürésítve)
4 ek. Mayonéz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.

    Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.

    2

    Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.

    Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.

    3

    A kész tésztából formálj kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.

    Ha szükséges, használj egy kevés olajat a serpenyőben a tészta sütéséhez.

    4

    A főtt csirkehúst reszeld le, majd egy tálban keverd össze az avokádót, mayonézt, citromlevet és a csirkehúst, hogy egy krémes tölteléket kapj.

    Az avokádó pürésítésével gazdag, krémes textúrát kapunk, amely tökéletesen illik a csirkehúshoz.

    5

    Az arepák belsejét óvatosan vágd fel, majd töltsd meg a csirkehúsos-avokádós keverékkel.

    Ha szeretnéd, a tölteléket más friss zöldségekkel, például salátalevéllel is gazdagíthatod.

    6

    Tálald az arepákat melegen, és élvezd a friss, ínycsiklandó ételt!

    Az Arepa Reina Pepiada legjobban frissen, közvetlenül a sütés után fogyasztható.