Az arepa lisztet, sót és a meleg vizet tedd egy nagy tálba, és alaposan keverd össze.
Győződj meg róla, hogy a víz meleg, de ne forró, így a liszt könnyen feloldódik benne.
Miután a keverék összeállt, hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a liszt jól felszívja a vizet.
Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet.
A kész tésztából formálj kis korongokat, körülbelül 1 cm vastagságúra, és süsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára pirul.
Ha szükséges, használj egy kevés olajat a serpenyőben a tészta sütéséhez.
A főtt csirkehúst reszeld le, majd egy tálban keverd össze az avokádót, mayonézt, citromlevet és a csirkehúst, hogy egy krémes tölteléket kapj.
Az avokádó pürésítésével gazdag, krémes textúrát kapunk, amely tökéletesen illik a csirkehúshoz.
Az arepák belsejét óvatosan vágd fel, majd töltsd meg a csirkehúsos-avokádós keverékkel.
Ha szeretnéd, a tölteléket más friss zöldségekkel, például salátalevéllel is gazdagíthatod.
Tálald az arepákat melegen, és élvezd a friss, ínycsiklandó ételt!
Az Arepa Reina Pepiada legjobban frissen, közvetlenül a sütés után fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.