Frissen sült argentin dulce de leche croissant

Argentin dulce de leche croissant

Az argentin dulce de leche az egyik legismertebb dél-amerikai édesség, amely selymes állagával és gazdag karamellás ízével hódít világszerte. Ezt a csodálatos tejkaramellát ötvöztük egy klasszikus francia croissanttal, hogy egy igazán különleges, édes péksüteményt hozzunk létre. A vajas, réteges tészta és a lágy dulce de leche tökéletes harmóniát alkot, amely minden falatban érezhető. Ha szereted az édes, gazdag ízeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 48 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Finomliszt
25 g Friss élesztő
50 g Kristálycukor
10 g
250 ml Langyos tej
250 g Vaj
1 db Tojás
150 g Dulce de leche
20 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és hagyd állni 10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A langyos a legjobb.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, keverd hozzá a sót, majd öntsd bele az élesztős tejet. Kezd el dagasztani a tésztát.

    A só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert az gátolhatja a kelést.

    3

    Amikor a tészta összeállt, tedd enyhén lisztezett felületre, és gyúrd 10 percig, amíg rugalmas lesz.

    A tészta akkor jó, ha már nem ragad, és szép sima.

    4

    Tedd a tésztát egy tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    Meleg helyen gyorsabban megkel a tészta.

    5

    A megkelt tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra, majd helyezd a közepére a hideg vajat. Hajtsd rá a tészta széleit.

    A vaj legyen nagyon hideg és kemény, hogy ne olvadjon meg a nyújtás során.

    6

    Óvatosan nyújtsd ki a tésztát, majd hajtogasd háromba. Takard le, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A hajtogatásokat pontosan végezd el, hogy a tészta szép leveles legyen.

    7

    Ismételd meg a hajtogatást és nyújtást még kétszer, mindig pihentetve a tésztát 30 percig a hűtőben.

    A pihentetés nagyon fontos, ne hagyd ki egyiket sem.

    8

    A kész leveles tésztát nyújtsd ki 5 mm vastagra, majd vágd háromszögekre és helyezz minden háromszög széles végére egy teáskanálnyi dulce de leche-t.

    Ha nincs dulce de leche, használhatsz karamellkrémet is.

    9

    Tekerd fel a háromszögeket a széles végétől kezdve a csúcs felé, hogy croissant formát kapj.

    Ne tekerd túl szorosan, mert akkor nem kel meg rendesen.

    10

    Helyezd a croissantokat sütőpapírral bélelt tepsire, takard le, és hagyd kelni további 30 percig.

    A konyharuha legyen enyhén nedves, hogy a tészta ne száradjon ki.

    11

    Verd fel a tojást, és kend meg vele a croissantok tetejét, hogy szép fényesek legyenek.

    A tojásba keverhetsz egy kevés tejet is a még szebb eredmény érdekében.

    12

    Süsd előmelegített 190°C-os sütőben 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Érdemes figyelni a sütőt, mert minden sütő más, és lehet, hogy hamarabb megsülnek.

    13

    Hagyd kihűlni a croissantokat, majd szórd meg porcukorral a tálalás előtt.

    A porcukrot közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.