Argentin marhahúsos empanada, aranybarna, ropogós tészta darált marhahúsos töltelékkel

Argentin marhahúsos empanada

Az argentin empanada az egyik legismertebb latin-amerikai étel, amely számos variációban készíthető. Az argentin változat darált marhahússal, hagymával és különféle fűszerekkel készül. Az empanada tészta kívül ropogós, belül pedig lágy és gazdag ízű, amit a fűszerek és a hús adnak. Az étel egy klasszikus választás ünnepi alkalmakra vagy családi étkezésekhez. Az empanadák Argentinában az utcai étkezések és a családi összejövetelek elengedhetetlen részei. Az ételt mindenki imádja, és könnyen variálható a saját ízlésünknek megfelelően.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Oliváolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)
2 ek. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    A hagymát lassan pirítva karamellizálhatjuk, így még ínycsiklandóbbá válik.

    2

    Hozzáadjuk a darált marhahúst, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ne keverd túl, hogy a hús megfelelően megpiruljon.

    Ha túl sok zsiradék keletkezik, öntsd le róla, hogy ne legyen olajos.

    3

    Keverjük hozzá a füstölt paprikát, a zöld chilit, sót és borsot. Tovább pirítjuk 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A chili fokozza az étel pikantériáját, de ha nem szeretnél túl erős ízt, csökkentsd a chili mennyiségét.

    4

    Tegyük félre a tölteléket, hogy lehűljön. Közben készítsük elő a tésztát, és ha szükséges, nyújtsuk ki a kívánt vastagságúra.

    Ha házi tésztát használunk, ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl vastag, mert az empanada túl nehéz lehet.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére tegyünk egy evőkanál tölteléket. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket.

    A szélek jól záródjanak, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele a tészta tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojáskenés a tészta színét javítja, de ha nem szeretnél tojást, tejfölt is használhatsz.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Ellenőrizd 20 perc után, hogy nem égnek-e meg, minden sütő más tempóban süt.