Arroz Caldo csicseriborsós, gazdag rizs és csicseriborsó leves

Arroz Caldo csicseriborsós

Az Arroz Caldo egy hagyományos ázsiai étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy étkezésként. Az étel fő alapja a rizs, amelyet különféle ízesítésekkel, például hal alaplével és csicseriborsóval gazdagítanak. Az Arroz Caldo különleges ízét az egyes fűszerek és az alaplé adja, ami lágy, mégis gazdag ízt biztosít. Az étel rendkívül tápláló és finom, remek választás a mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
150 g Csicseriborsó
300 g Csirkehús (opcionális)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
500 ml Hal alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót is.

    Az áztatás segít a csicseriborsó megpuhulásában és csökkenti a főzési időt.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A friss gyömbér ízesíti az ételt, és fűszeres, enyhén pikáns ízt ad neki.

    3

    Egy nagy lábasban forrósítsd fel egy evőkanál olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, különben keserűvé válik az étel.

    4

    Add hozzá a gyömbért, és pirítsd még 1 percig, hogy az ízek jobban felszabaduljanak.

    A gyömbér fűszeres, meleg íze harmonizál az étel többi hozzávalójával.

    5

    Tedd bele a csicseriborsót és a rizst, majd öntsd rá a hal alaplét. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs és a csicseriborsó megpuhul.

    Folyamatosan ellenőrizd, hogy elég folyadék maradjon az ételben, és szükség esetén adj hozzá még alaplevet.

    6

    Ha csirkehúst is használsz, add hozzá a felkockázott csirkét a főzés végén, hogy átsüljön.

    A csirkehús segít gazdagítani az étel ízét, de ha vegán változatot készítesz, hagyd el.

    7

    Főzés után szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem egy kis frissességet ad az ételnek, és szép színt is kölcsönöz.