A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz konzerv csicseriborsót is.
Az áztatás segít a csicseriborsó megpuhulásában és csökkenti a főzési időt.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.
A friss gyömbér ízesíti az ételt, és fűszeres, enyhén pikáns ízt ad neki.
Egy nagy lábasban forrósítsd fel egy evőkanál olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, különben keserűvé válik az étel.
Add hozzá a gyömbért, és pirítsd még 1 percig, hogy az ízek jobban felszabaduljanak.
A gyömbér fűszeres, meleg íze harmonizál az étel többi hozzávalójával.
Tedd bele a csicseriborsót és a rizst, majd öntsd rá a hal alaplét. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs és a csicseriborsó megpuhul.
Folyamatosan ellenőrizd, hogy elég folyadék maradjon az ételben, és szükség esetén adj hozzá még alaplevet.
Ha csirkehúst is használsz, add hozzá a felkockázott csirkét a főzés végén, hogy átsüljön.
A csirkehús segít gazdagítani az étel ízét, de ha vegán változatot készítesz, hagyd el.
Főzés után szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A friss petrezselyem egy kis frissességet ad az ételnek, és szép színt is kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.