A csirkehúst darabold fel és tedd félre.
A csirkehúst apróra darabolva gyorsabban fog megpuhulni a főzés során.
A fokhagymát és gyömbért apróra vágd. A hagymát szeleteld fel vékonyra, a zöldchilit pedig karikázd fel.
A fokhagymát és gyömbért nyomhatod is, hogy még erőteljesebb ízt kapj.
Egy nagy edényben hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a fokhagymát, gyömbért és a hagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű ízű lesz az ételben.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd pár percig, amíg egy kis színt kap.
A csirkehús pirítása segít elmélyíteni az étel ízét.
Add hozzá a rizst és a zöldchilit, és jól keverd el.
A rizs keverése előtt érdemes kicsit megpirítani, hogy jobban összeérjenek az ízek.
Öntsd fel vízzel, és adj hozzá a fűszereket, például a sót, a sütőport és a koriandert.
A fűszerek segítenek a leves ízének gazdagításában.
Főzd a levest közepes lángon, amíg a csirke megpuhul és a rizs is megfő.
Ha túl sűrűvé válik a leves, adhatsz hozzá még egy kis vizet.
Tálald a levest friss zöldhagyma szeletekkel és korianderrel díszítve.
A koriander friss íze nagyszerűen passzol a leveshez, és szépen feldobja a tálalást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.