Arroz Caldo fokhagymás, gazdag rizses leves csirkehússal és friss korianderrel

Arroz Caldo fokhagymás

Az Arroz Caldo egy tradicionális filipino étel, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire vagy ebédre. A leves alapját a rizs adja, amelyet csirkehússal, fokhagymával és friss zöldségekkel ízesítenek. Az Arroz Caldo gazdag íze és tápláló tulajdonságai miatt rendkívül népszerű az egész országban. Az étel egy igazi comfort food, amely melegséget és teltséget ad a hideg napokon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (bárány vagy csirke)
200 g Rizs
6 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 cm Gyömbér
1 db Zöld chili
1 ek. Sütőpor
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Koriander
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
1.5 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst darabold fel és tedd félre.

    A csirkehúst apróra darabolva gyorsabban fog megpuhulni a főzés során.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd. A hagymát szeleteld fel vékonyra, a zöldchilit pedig karikázd fel.

    A fokhagymát és gyömbért nyomhatod is, hogy még erőteljesebb ízt kapj.

    3

    Egy nagy edényben hevítsd az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a fokhagymát, gyömbért és a hagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű ízű lesz az ételben.

    4

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd pár percig, amíg egy kis színt kap.

    A csirkehús pirítása segít elmélyíteni az étel ízét.

    5

    Add hozzá a rizst és a zöldchilit, és jól keverd el.

    A rizs keverése előtt érdemes kicsit megpirítani, hogy jobban összeérjenek az ízek.

    6

    Öntsd fel vízzel, és adj hozzá a fűszereket, például a sót, a sütőport és a koriandert.

    A fűszerek segítenek a leves ízének gazdagításában.

    7

    Főzd a levest közepes lángon, amíg a csirke megpuhul és a rizs is megfő.

    Ha túl sűrűvé válik a leves, adhatsz hozzá még egy kis vizet.

    8

    Tálald a levest friss zöldhagyma szeletekkel és korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze nagyszerűen passzol a leveshez, és szépen feldobja a tálalást.