Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért.
A gyömbért közepes lángon pirítsd, így nem ég meg, és az íze szépen kioldódik.
Add hozzá a megmosott rizst, és keverd össze az alapokkal, hogy a rizsszemek kissé átitatódjanak az ízekkel.
A rizs enyhe pirítása jobb textúrát ad a kész arroz caldónak.
Öntsd fel a hal alaplével (vagy vízzel), és forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd lefedve kb. 25-30 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul és kásás állagú lesz.
Ha sűrűsödik, adj hozzá kis vizet – az arroz caldo legyen sűrű, de kanalazható.
A halat külön süsd meg serpenyőben vagy grillezd meg enyhén sózva, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre tálalásig.
A hal bőrös oldalát kezd el sütni, így szép ropogós lesz a bőr.
Amikor a rizs megpuhult, ízesítsd hal szósszal, sóval és borssal. Kóstold meg, és állítsd be az ízeket ízlés szerint.
A hal szósz intenzív, óvatosan adagold, nehogy túl sós legyen.
Tálald a forró arroz caldót mélytányérban, helyezz a tetejére egy szelet sült halat, szórd meg zöldhagymával, ropogós fokhagymával, és kínálj mellé lime-cikkeket.
Frissen tálalva a legjobb – a lime levével mindenki saját ízlésére hangolhatja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.