Arroz Caldo pörkölt fokhagymás, tojással és friss zöldhagymával tálalva

Arroz Caldo pörkölt fokhagymás

Az Arroz Caldo a filippínó konyha egyik legismertebb étele, amely a hideg hónapokban különösen népszerű. A pörkölt fokhagymás változat egy gazdagabb ízvilágot ad a hagyományos rizsleveshez. Eredetileg a filippínók számára a rizsleves nemcsak étkezés volt, hanem a gyógyulás eszköze is, különösen betegség esetén. Az Arroz Caldo alapja a csirkehús és a rizs, amely a levesben krémes, gazdag textúrát ad. Tipp: Az Arroz Caldo ideális reggeli étkezéshez vagy egy könnyű vacsorához, különösen, ha kiegészítjük egy pohár frissítő citrusos ital.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darabolva)
200 g Fehér rizs
1000 ml Víz
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
500 ml Halászlé alaplé (vagy csirke alaplé)
0.5 tk. Bors
1 tk.
4 db Tojás (opcionális)
2 szál Zöldhagyma (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst forró olajon pirítsd meg egy nagyobb lábasban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A csirkehúst alacsony hőfokon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szép egyenletesen piruljon.

    2

    Add hozzá a rizst a pörkölt alaphoz, és keverd össze jól. Pirítsd 2 percig, hogy a rizs átvegye az ízeket.

    A rizs gyorsabban fő meg, ha jól átszívja a fűszereket, és megőrzi az aromát.

    3

    Öntsd hozzá a vizet és a csirke alaplevet, majd hagyd felforrni. Miután felforrt, csökkentsd a hőfokot és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a leves krémesebbé válik.

    Ha a leves túl sűrű lesz, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet, hogy levesesebb állagot kapj.

    4

    Ha a leves kész, öntsd ki egy tálba és ízesítsd sóval, borssal. Az Arroz Caldo leggyakrabban főtt tojással tálalható, így ha szeretnél, az elkészített tojásokat vágd félbe és tedd a leves tetejére.

    A tojásokat szinte minden filippínó levesben használnak, és remek kiegészítőt adnak a leveshez.

    5

    Tálald a levest frissen felaprított zöldhagymával, hogy még frissebb és ízesebb legyen.

    A zöldhagyma friss, ropogós íze tökéletesen illik a gazdag, krémes leveshez.