A csirkehúst forró olajon pirítsd meg egy nagyobb lábasban, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.
A csirkehúst alacsony hőfokon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szép egyenletesen piruljon.
Add hozzá a rizst a pörkölt alaphoz, és keverd össze jól. Pirítsd 2 percig, hogy a rizs átvegye az ízeket.
A rizs gyorsabban fő meg, ha jól átszívja a fűszereket, és megőrzi az aromát.
Öntsd hozzá a vizet és a csirke alaplevet, majd hagyd felforrni. Miután felforrt, csökkentsd a hőfokot és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a leves krémesebbé válik.
Ha a leves túl sűrű lesz, nyugodtan adj hozzá még egy kevés vizet, hogy levesesebb állagot kapj.
Ha a leves kész, öntsd ki egy tálba és ízesítsd sóval, borssal. Az Arroz Caldo leggyakrabban főtt tojással tálalható, így ha szeretnél, az elkészített tojásokat vágd félbe és tedd a leves tetejére.
A tojásokat szinte minden filippínó levesben használnak, és remek kiegészítőt adnak a leveshez.
Tálald a levest frissen felaprított zöldhagymával, hogy még frissebb és ízesebb legyen.
A zöldhagyma friss, ropogós íze tökéletesen illik a gazdag, krémes leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.