A csirkehúst alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk.
A csirkehúst könnyebb kezelni, ha először leöblítjük, és a felesleges zsírt eltávolítjuk.
Egy nagy fazékban felmelegítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsuk 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.
A gyömbér és fokhagyma pirítása kiemeli azok ízét, és erősebb aromát ad az ételnek.
A csirkehúst hozzáadjuk a serpenyőhöz, és egy-két percig pirítjuk, amíg a hús enyhén megpirul.
A csirke gyors pirítása segít abban, hogy a hús megőrzi a szaftos állagát.
A rizst hozzáadjuk a csirkéhez, és alaposan összekeverjük, hogy a rizs magába szívja az ízeket.
A rizs átkeverése biztosítja, hogy minden szem egyenletesen átvegye az ízeket.
Felöntjük a csirke alaplével, hozzáadjuk a sáfrányt, sót és borsot, majd alacsony hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
A sáfrányt egy kis vízben oldjuk fel, hogy az ízek még jobban átjárják a levest.
Ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, hogy a leves kellően híg legyen. Amikor a rizs megpuhult, öntsük hozzá a lime levét.
A lime frissességet ad az ételnek, és segít kiegyensúlyozni a sáfrány ízét.
Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és egy kis lime szelettel díszítjük.
A koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is emel az ételen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.