Arroz Caldo sáfrányos csirkével, friss korianderrel tálalva

Arroz Caldo sáfrányos

Az Arroz Caldo a filipinó konyha egyik alapételének számít, amely meleg és tápláló rizslevest jelent. A sáfrány hozzáadásával az étel egy különleges fűszeres ízvilágot kap, miközben a csirke szaftos és ízes marad. Ezt a levest általában reggelire vagy étkezés közben fogyasztják, mivel frissítő és tele van energiával. Az Arroz Caldo számos változatban készíthető, de a sáfrányos verzió igazi különlegesség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (felső comb)
200 g Fehér rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
1 csipet Sáfrány
1 l Csirke alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss lime lé
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk.

    A csirkehúst könnyebb kezelni, ha először leöblítjük, és a felesleges zsírt eltávolítjuk.

    2

    Egy nagy fazékban felmelegítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsuk 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    A gyömbér és fokhagyma pirítása kiemeli azok ízét, és erősebb aromát ad az ételnek.

    3

    A csirkehúst hozzáadjuk a serpenyőhöz, és egy-két percig pirítjuk, amíg a hús enyhén megpirul.

    A csirke gyors pirítása segít abban, hogy a hús megőrzi a szaftos állagát.

    4

    A rizst hozzáadjuk a csirkéhez, és alaposan összekeverjük, hogy a rizs magába szívja az ízeket.

    A rizs átkeverése biztosítja, hogy minden szem egyenletesen átvegye az ízeket.

    5

    Felöntjük a csirke alaplével, hozzáadjuk a sáfrányt, sót és borsot, majd alacsony hőmérsékleten főzzük 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A sáfrányt egy kis vízben oldjuk fel, hogy az ízek még jobban átjárják a levest.

    6

    Ha szükséges, adjunk még hozzá alaplevet, hogy a leves kellően híg legyen. Amikor a rizs megpuhult, öntsük hozzá a lime levét.

    A lime frissességet ad az ételnek, és segít kiegyensúlyozni a sáfrány ízét.

    7

    Tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel, és egy kis lime szelettel díszítjük.

    A koriander nemcsak ízt ad, hanem színt is emel az ételen.