Arroz Chaufa zöldségekkel tálalva, tojás szeletekkel és pirított zöldségekkel

Arroz chaufa zöldségekkel

Az Arroz Chaufa egy hagyományos perui étel, amely a kínai rizses ételek perui változata. A rizs, tojás és zöldségek tökéletes egyensúlyt alkotnak a fűszeres szójaszósszal és a friss zöldségekkel. Az étel eredetileg a kínai munkásoknak köszönhetően jelent meg Peruban, akik a kínai étkezési szokásokat ötvözték a perui alapanyagokkal. Az Arroz Chaufa mára egy igazi nemzeti étellé vált, és ma már minden étterem étlapján szerepel. A zöldségekkel készült változat egy könnyű, ínycsiklandó étkezés, ami tökéletes választás a hét bármely napján.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
2 db Héjában főtt tojás
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
1 db Piros kaliforniai paprika
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a szokásos módon, majd hagyd kihűlni. A legjobb, ha a rizs egy éjszakát pihen a hűtőben, így könnyebben szétválik a szemek.

    Használj régi rizst, mert a friss rizs túl puha lehet, és nem válik szét megfelelően a sütéskor.

    2

    A sárgarépát és a kaliforniai paprikát vágd fel apró kockákra. A zöldhagymát szeleteld fel karikákra, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A zöldségeket mindenképp egyenletesen aprítsd fel, hogy szépen eloszoljanak a rizsben és egyenletesen piruljanak.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsd meg, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megkeseredhet, ha túl sokáig hagyod a serpenyőben.

    4

    Add hozzá a sárgarépát, paprikát és a zöldborsót, és pirítsd őket pár percig, amíg megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségek pirítása során ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket, hogy megtartsák a színüket és a ropogósságukat.

    5

    Add hozzá a főtt rizst, és jól keverd össze a zöldségekkel. Öntsd rá a szójaszószt és keverd át, hogy minden rizsszemet bevonjon.

    Ha túl sósnak érzed a szójaszószt, egy kis vízzel is hígíthatod, hogy lágyabb ízt kapj.

    6

    Pirítsd a rizst és zöldségeket együtt 5-6 percig, amíg minden jól összekeveredik, és enyhén pirulni kezd.

    Ha a rizs túl nedves, hagyd kicsit több ideig pirulni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.

    7

    Közben főzd meg a tojásokat, hámozd meg, és szeleteld fel. Tálalás előtt szórd meg a szezámmaggal, és tedd a tojás szeleteket a rizs tetejére.

    A tojásokat puha főtt állapotban készítsd el, hogy ne legyenek túlfőzve, így a textúrájuk lágy marad.