A rizst egy szűrőben alaposan öblítsd át hideg vízzel, amíg a kifolyó víz tiszta lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
Használj hosszú szemű rizst, mert az kevésbé ragad össze.
A hagymát, fokhagymát és kaliforniai paprikát aprítsd fel finomra.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál egyenletesebben főnek meg.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá az aprított hagymát és paprikát. Puhítsd 3-4 percig.
Ne pirítsd meg a hagymát, csak puhítsd, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a sofritót és a fokhagymát, majd keverd el alaposan. Főzd további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sofrito egy spanyol és latin-amerikai konyhákban használt alap, amely paradicsomból, hagymából, paprikából és fokhagymából készül. Ha nincs kész sofritód, készíthetsz házilag is.
Szórd bele a piros paprikát, köményt, oreganót, sót és fekete borsot. Keverd jól össze, hogy az ízek kibontakozzanak.
Az ízlésednek megfelelően változtathatod a fűszerek mennyiségét.
Add hozzá a rizst, és pirítsd 1-2 percig, hogy minden szem átszívja az ízeket.
Ez a lépés segít abban, hogy a rizs ne ragadjon össze.
Öntsd hozzá a vizet vagy a csirkehúslevest, majd keverd el. Add hozzá a gandules-t (galambborsót) és az olajbogyókat.
A csirkehúsleves gazdagabb ízt ad a rizsnek.
Forrald fel, majd vedd lejjebb a hőfokot, és fedd le. Főzd alacsony lángon kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a folyadékot.
Ne emeld fel a fedőt főzés közben, mert a gőz elszökik, és a rizs nem fog egyenletesen megfőni.
Vedd le a tűzről, és hagyd fedő alatt pihenni 5 percig.
A pihentetés segít abban, hogy a rizs még pergősebb legyen.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított korianderrel. Melegen fogyaszd!
A koriander helyett petrezselyemmel is megszórhatod, ha nem szereted a koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.