A rizst öblítsd le, majd tedd egy fazékba és öntsd fel 500 ml vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd a rizst 10-15 percig, amíg megpuhul.
A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne égjen le, és a szemek megőrizzék a finom állagukat.
Közben a tojássárgáját keverd el a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal. Add hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverd jól össze.
A tojássárgája és a cukor keverése során ügyelj arra, hogy a keverék sima és csomómentes legyen.
Amikor a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és a tojássárgájás keveréket. Folyamatos keverés mellett főzd további 10-15 percig, amíg a krémes állagot elérjük.
A rizs főzése során folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon le az edény aljára, és egyenletesen sűrűsödjön.
Amikor a rizs puding krémes állagot kapott, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni.
A pihenés segít a pudingnak, hogy még krémesebb legyen, és az ízek jobban összeérjenek.
Tálald a rizst poharakba vagy kis tálkákba, és szórd meg egy kis fahéjjal tálalás előtt.
A fahéj frissessége és aromája igazán feldobja az ételt, így ne hagyd ki ezt a lépést.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.