Arroz doce tojássárgájával, fahéjjal és citromhéjjal tálalva

Arroz doce tojássárgájával

Az arroz doce egy hagyományos portugál desszert, amely a krémes rizspudingok egyik legfinomabb változata. Az étel a portugál konyha egyik alapvető étele, amely a rizs, a tej, a tojás és a cukor kombinációját használja, hogy egy édes, gazdag desszertet hozzon létre. A citromhéj és a fahéj hozzáadása a modern változatban még egyedibbé teszi, miközben megtartja a hagyományos ízvilágot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
500 ml Tej
150 g Cukor
3 db Tojássárgája
1 tk. Cinnamon (fahéj)
1 db Citromhéj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le, majd tedd egy fazékba és öntsd fel 500 ml vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd a rizst 10-15 percig, amíg megpuhul.

    A rizst alacsony hőmérsékleten főzd, hogy ne égjen le, és a szemek megőrizzék a finom állagukat.

    2

    Közben a tojássárgáját keverd el a cukorral, vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal. Add hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverd jól össze.

    A tojássárgája és a cukor keverése során ügyelj arra, hogy a keverék sima és csomómentes legyen.

    3

    Amikor a rizs megfőtt, öntsd hozzá a tejet és a tojássárgájás keveréket. Folyamatos keverés mellett főzd további 10-15 percig, amíg a krémes állagot elérjük.

    A rizs főzése során folyamatosan keverd, hogy ne ragadjon le az edény aljára, és egyenletesen sűrűsödjön.

    4

    Amikor a rizs puding krémes állagot kapott, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit pihenni.

    A pihenés segít a pudingnak, hogy még krémesebb legyen, és az ízek jobban összeérjenek.

    5

    Tálald a rizst poharakba vagy kis tálkákba, és szórd meg egy kis fahéjjal tálalás előtt.

    A fahéj frissessége és aromája igazán feldobja az ételt, így ne hagyd ki ezt a lépést.