Avgolemono citromkarikákkal tálalva, friss és krémes görög leves

Avgolemono citromkarikákkal tálalva

Az avgolemono egy hagyományos görög leves, amely a tojás és citrom kombinációjával készül, és gazdag ízével ismert. Az étel több ezer éve szerepel a görög konyhában, és rendkívül népszerű a mediterrán étrendben. Az avgolemono ízletes és tápláló étkezést biztosít, míg a citrom frissítő hatása kiegyensúlyozza a tojás gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
100 g Rizs
3 db Tojás
2 db Citrom
1 l Zöldség alaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg a zöldség alaplében, amíg megpuhul, majd szedd le a csontjairól és vágd kis darabokra.

    A csirkehúst előzőleg fűszerezheted is sóval, borssal, hogy gazdagabb ízű legyen.

    2

    A rizst főzd meg külön lábasban az alaplében a csirkehús mellett. Add hozzá a rizst, majd főzd 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha még szaftosabb levest szeretnél, a rizst a levesben is főzheted.

    3

    Keverd össze a tojásokat és a citrom levét egy tálban, és fokozatosan adagold hozzá a forró levest, hogy a tojás ne forrjon meg és csomósodjon.

    Fontos, hogy a tojásos keveréket fokozatosan adjuk a leveshez, különben összecsomósodhat.

    4

    A tojásos keveréket öntsd vissza a levesbe, és folyamatos keverés mellett főzd 5-10 percig, amíg a leves sűrűsödik.

    A leves akkor jó, ha krémes, de még mindig könnyű textúrájú.

    5

    Tálald a levest citromkarikákkal díszítve, és egy kis olívaolajat locsolhatsz a tetejére.

    A citromkarikák frissítő ízt adnak, és a levest színesebbé teszik.