Főzd meg a csirkehúst, majd vágd kisebb darabokra. Tedd félre.
A csirkehús ízét fokozhatod, ha a főzéshez zöldségeket (pl. sárgarépát, zellert) is adsz.
A fokhagymát hámozd meg, és finomra aprítsd.
A fokhagymát érdemes kicsit megdörzsölni a késsel, hogy még intenzívebb íze legyen.
Tedd a vizet egy nagy lábasba, add hozzá a sót, a borsot, és forrald fel. Miután felforrt, add hozzá a rizst, és főzd meg 10-15 percig.
A rizs ne legyen túl puha, hogy jól elálljon a levesben.
Közben a tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a frissen facsart citrom levét.
A citromlé frissességet és savasságot ad az ételnek, és segít az ízek kiegyensúlyozásában.
Miután a rizs megfőtt, fokozatosan keverd a tojásos-citromos keveréket a leveshez, miközben folyamatosan kevered a levest, hogy elkerüld a tojás megfőzését.
A tojásos-citromos keveréket óvatosan, kis adagokban add hozzá, hogy ne csomósodjon össze.
Tedd vissza a csirkehúst a levesbe, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek, főzd még 5-10 percig.
Ha szeretnéd, a leves tetejére egy kis extra citromlevet vagy friss petrezselymet is szórhatsz.
Tálald a levest melegen, friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége és enyhe íze remekül passzol a leves gazdag textúrájához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.