A csirkehúsleveset egy nagy lábasban forrald fel, majd adj hozzá a gluténmentes rizst, és főzd 10-12 percig.
Ha gyorsabb eredményt szeretnél, előfőzött rizst is használhatsz, ami sokkal hamarabb megpuhul.
Közben a tojásokat verd fel, és facsard bele a citromok levét, majd keverd össze alaposan.
A tojásokat óvatosan keverd, hogy a tojásfehérje ne habosodjon túl, különben nem lesz sima a leves.
Amikor a rizs megfőtt, vedd le a levest a tűzről, és fokozatosan keverd hozzá a tojásos-citromos keveréket, hogy ne főjön meg a tojás.
A tojásokat lassan adagold, és folyamatosan keverd, hogy ne legyen tojásdarabos a leves.
Visszatéve a levest a tűzre, melegítsd alacsony lángon, hogy a leves besűrűsödjön és jól összeérjenek az ízek.
Ne forrald túl, mert akkor a tojás kicsapódhat és a leves nem lesz krémes.
A főtt csirkehúst apróra vágva add a leveshez, majd sóval és friss borssal ízesítsd.
A csirkehús adja a leves gazdag ízét, de ha szeretnéd, hozzáadhatsz zöldségeket is, hogy még gazdagabbá tedd.
Tálald a kész levest friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége nagyszerűen illik a leveshez, és egy kis színt is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.