Avgolemono gluténmentes változatban, friss petrezselyemmel tálalva

Avgolemono gluténmentes változatban

Az Avgolemono leves egy hagyományos görög étel, amely tojásból, citromból és húslevéből készül. Az ínycsiklandó és gazdag leves a görög konyha egyik alapvető eleme. A gluténmentes változat a hagyományos receptet a rizs és a csirkehús felhasználásával teszi könnyedebbé, így azok is élvezhetik, akik érzékenyek a gluténra. A tojás és a citrom frissítő és gazdag ízei tökéletesen egyesülnek a húsos alaplében, így egy tápláló és ínycsiklandó ételt alkotnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Csirkehúsleves
3 db Tojás
2 db Citrom
200 g Főtt csirkehús
100 g Gluténmentes rizs
1 ág Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúsleveset egy nagy lábasban forrald fel, majd adj hozzá a gluténmentes rizst, és főzd 10-12 percig.

    Ha gyorsabb eredményt szeretnél, előfőzött rizst is használhatsz, ami sokkal hamarabb megpuhul.

    2

    Közben a tojásokat verd fel, és facsard bele a citromok levét, majd keverd össze alaposan.

    A tojásokat óvatosan keverd, hogy a tojásfehérje ne habosodjon túl, különben nem lesz sima a leves.

    3

    Amikor a rizs megfőtt, vedd le a levest a tűzről, és fokozatosan keverd hozzá a tojásos-citromos keveréket, hogy ne főjön meg a tojás.

    A tojásokat lassan adagold, és folyamatosan keverd, hogy ne legyen tojásdarabos a leves.

    4

    Visszatéve a levest a tűzre, melegítsd alacsony lángon, hogy a leves besűrűsödjön és jól összeérjenek az ízek.

    Ne forrald túl, mert akkor a tojás kicsapódhat és a leves nem lesz krémes.

    5

    A főtt csirkehúst apróra vágva add a leveshez, majd sóval és friss borssal ízesítsd.

    A csirkehús adja a leves gazdag ízét, de ha szeretnéd, hozzáadhatsz zöldségeket is, hogy még gazdagabbá tedd.

    6

    Tálald a kész levest friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége nagyszerűen illik a leveshez, és egy kis színt is ad neki.