Avgolemono leves orzó tésztával, citrommal és petrezselyemmel díszítve

Avgolemono orzó tésztával

Az Avgolemono leves az egyik legismertebb görög étel, mely friss tojással és citromlével készül. Az étel gyökerei a klasszikus görög konyhába nyúlnak vissza, és szinte minden görög étkezés elengedhetetlen része. Az orzó tészta hozzáadásával egy gazdagabb, táplálóbb ételt kapunk, amely tökéletes választás a hidegebb napokra. Az étel egyszerűsége és a friss citromos íz kombinációja különleges élményt nyújt, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Csirkehúsleves
100 g Orzó tészta
2 db Tojás
2 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúslevest forrald fel egy közepes lábasban, majd add hozzá az orzó tésztát, és főzd meg a csomagolásán található utasítások szerint.

    Ne felejtsd el kevergetni a tésztát, hogy ne ragadjon le az edény aljára.

    2

    Amíg a tészta fő, készítsd el az avgolemono szószt. A tojásokat egy tálban verdd fel, majd fokozatosan add hozzá a friss citromlevet és egy kis forró levest a tálba, folyamatosan kevergetve.

    Ahhoz, hogy ne főjön meg a tojás, fokozatosan kell hozzáadni a forró levest, így egy sima, selymes szószt kapunk.

    3

    Miután a tészta megfőtt, vegyük le a lábast a tűzről, és fokozatosan öntsd hozzá a tojásos-citromos keveréket, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz sima maradjon.

    Lassan öntsd bele a tojásos keveréket, hogy elkerüld a tojás megfőzését, így lesz szép, selymes az étel.

    4

    Helyezd vissza a lábast a tűzre, és főzd további 5-7 percig, hogy a szósz egy kicsit besűrűsödjön, de ne forrald fel.

    Ne hagyd forrni a levest, mert az megváltoztathatja az állagot, és a tojás is kicsapódhat.

    5

    A kész avgolemonót sóval és borssal ízesítheted, és friss petrezselyemmel díszítheted tálalás előtt.

    Friss petrezselyemmel tálalva még aromásabbá válik az étel, és szép színt ad a levesnek.