Bevásárló lista (0) ▼
A csirkehúslevest forrald fel egy közepes lábasban, majd add hozzá az orzó tésztát, és főzd meg a csomagolásán található utasítások szerint.
Ne felejtsd el kevergetni a tésztát, hogy ne ragadjon le az edény aljára.
Amíg a tészta fő, készítsd el az avgolemono szószt. A tojásokat egy tálban verdd fel, majd fokozatosan add hozzá a friss citromlevet és egy kis forró levest a tálba, folyamatosan kevergetve.
Ahhoz, hogy ne főjön meg a tojás, fokozatosan kell hozzáadni a forró levest, így egy sima, selymes szószt kapunk.
Miután a tészta megfőtt, vegyük le a lábast a tűzről, és fokozatosan öntsd hozzá a tojásos-citromos keveréket, miközben folyamatosan kevered, hogy a szósz sima maradjon.
Lassan öntsd bele a tojásos keveréket, hogy elkerüld a tojás megfőzését, így lesz szép, selymes az étel.
Helyezd vissza a lábast a tűzre, és főzd további 5-7 percig, hogy a szósz egy kicsit besűrűsödjön, de ne forrald fel.
Ne hagyd forrni a levest, mert az megváltoztathatja az állagot, és a tojás is kicsapódhat.
A kész avgolemonót sóval és borssal ízesítheted, és friss petrezselyemmel díszítheted tálalás előtt.
Friss petrezselyemmel tálalva még aromásabbá válik az étel, és szép színt ad a levesnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.