A zöldségeket hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra. A sárgarépát, burgonyát és zöldbabot tedd egy nagy lábasba, és öntsd rá a vizet. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek főzése előtt mindent egyforma méretűre vágj, hogy egyenletesen főjenek.
A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a fővő zöldségekhez. Ha a zöldségek már majdnem megpuhultak, add hozzá a kókuszreszeléket, köményt, kurkumát és mustármagot.
A fokhagyma és fűszerek íze jól belefér a levesbe, ha csak a végén adod hozzá, így frissek maradnak.
Főzd további 5-10 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a zöldségeket, majd vedd le a tűzről.
Ha túl sok a víz, egy kicsit hagyd elpárologni, hogy a leves ne legyen túl híg.
Amikor a zöldségek megfőttek, adj hozzá joghurtot és koriandert. Keverd jól össze, hogy a joghurt simán elvegyüljön.
A joghurtot csak a tűzről levéve add hozzá, hogy ne váljon túl savanyú vagy túrószerűvé.
Tálald a kész avialt frissen, egy kis friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak szép színt ad, hanem ízesíti is az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.