Avial joghurttal tálalva, gazdag zöldségekkel és friss korianderrel

Avial joghurttal

Az Avial egy hagyományos indiai étel, amely a déli régiókban vált különösen népszerűvé. A joghurt hozzáadásával egy krémes, friss ételt kapunk, amely az indiai konyha gazdag ízvilágát tükrözi. Az étel számos zöldséget tartalmaz, amelyeket együtt főznek, így minden falat tápláló és ízletes. Az Avial joghurttal egy friss, fűszeres étel, amely könnyen elkészíthető, és ideális választás vegetáriánus étkezésekhez is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldség (pl. sárgarépa, burgonya, zöldbab, karfiol)
50 g Kókuszreszelék
3 gerezd Fokhagyma
150 g Görög joghurt
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
0.5 tk. Mustármag
1 ek. Koriander
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket hámozd meg, majd vágd őket egyforma méretű darabokra. A sárgarépát, burgonyát és zöldbabot tedd egy nagy lábasba, és öntsd rá a vizet. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségek főzése előtt mindent egyforma méretűre vágj, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és add hozzá a fővő zöldségekhez. Ha a zöldségek már majdnem megpuhultak, add hozzá a kókuszreszeléket, köményt, kurkumát és mustármagot.

    A fokhagyma és fűszerek íze jól belefér a levesbe, ha csak a végén adod hozzá, így frissek maradnak.

    3

    Főzd további 5-10 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a zöldségeket, majd vedd le a tűzről.

    Ha túl sok a víz, egy kicsit hagyd elpárologni, hogy a leves ne legyen túl híg.

    4

    Amikor a zöldségek megfőttek, adj hozzá joghurtot és koriandert. Keverd jól össze, hogy a joghurt simán elvegyüljön.

    A joghurtot csak a tűzről levéve add hozzá, hogy ne váljon túl savanyú vagy túrószerűvé.

    5

    Tálald a kész avialt frissen, egy kis friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak szép színt ad, hanem ízesíti is az ételt.