A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk egyforma, hasáb alakú darabokra. Egy edényben forraljunk enyhén sós vizet, majd főzzük benne a zöldségeket 10–12 percig, míg félig megpuhulnak.
Ne főzd túl a zöldségeket – fontos, hogy még enyhén roppanósak maradjanak a végén.
Közben készítsük el a pasztát: turmixoljuk össze a kókuszreszeléket, csilit, köményt és kevés vizet, hogy sűrű masszát kapjunk.
Ha nincs friss kókusz, használj langyos vízbe áztatott szárított kókuszt a krémes állagért.
Amikor a zöldségek félig megpuhultak, adjuk hozzá a kókuszos pasztát, keverjük el, majd főzzük további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kókuszos keveréket kis adagokban add hozzá, hogy jól eloszoljon a zöldségek között.
Vegyük le a tűzről, és amikor kissé lehűlt, keverjük bele a joghurtot. Keverjük óvatosan, nehogy kicsapódjon.
A joghurtot mindig langyos ételbe add, hogy ne darabolódjon szét hirtelen hőhatásra.
Egy kis serpenyőben hevítsük fel a kókuszolajat, adjuk hozzá a mustármagot, és mikor pattogni kezd, öntsük a curry tetejére. Szórjuk meg friss korianderrel, és tálaljuk melegen.
A fűszeres olaj (tadka) hozzáadása a végén adja meg a jellegzetes avial aromát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.