Avial paradicsommal, friss korianderrel tálalva

Avial paradicsommal

Az Avial egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet zöldségekkel és kókuszkrémmel készítenek. A különböző régiókban változó recepttel készülhet, de a paradicsom hozzáadása egy különleges frissességet ad ennek a hagyományos ételnek. Az Avial minden falatja egy kis ínycsiklandó élvezetet nyújt, és tökéletes választás vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Zöldség (sárgarépa, burgonya, zöldbab)
100 g Kókuszreszelék
200 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 csokor Koriander levél
1 tk. Mustármag
1 tk. Kömény
2 ek. Olívaolaj
2 db Paradicsom
1 tk.
1 tk. Turmeric (kurkuma)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, burgonya, zöldbab) apróra vágjuk, és egy nagy fazékban vízben, sóval főzzük, amíg megpuhulnak.

    Ügyelj arra, hogy a zöldségeket egyenlő méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Amikor a zöldségek megfőttek, adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a kurkumát. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a tejet, és főzzük tovább, amíg az összes íz összeér.

    A tej és kókusz keveréke sűrűbb és gazdagabb textúrát ad az ételnek.

    3

    Egy külön serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a mustármagot, a köményt, és pirítsuk őket néhány másodpercig.

    A fűszereket csak addig pirítsuk, amíg a mustármagok pattogni kezdenek, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a zöld chilit, fokhagymát és a paradicsomot, majd főzd őket 5-7 percig, amíg a paradicsomok megpuhulnak és levet engednek.

    A paradicsomoknak el kell engedniük a levüket, hogy a fűszeres alap jól beépüljön.

    5

    Amikor a paradicsomok megpuhultak, öntsd őket a zöldséges kókuszos keverékhez. Keverd jól össze, és főzd további 5-10 percig.

    A paradicsom és a kókusz keveréke gazdag ízt ad az ételnek, amit az alacsony lángon való főzéssel érhetünk el.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander friss ízt ad a főételnek, és még jobban kiemeli a fűszerek ízét.