Avocado gimbap, koreai étel, szezámmaggal és friss zöldségekkel tálalva

Avocado gimbap

A gimbap egy koreai étel, amelyet hagyományosan rizsből, zöldségekből és húsokból készítenek. Az avokádó gimbap egy modern változata a hagyományos ételnek, ahol az avokádó gazdag, krémes textúrája tökéletesen illik a friss zöldségekhez és a rizshez. A koreai konyha ismert arról, hogy ínycsiklandó, egészséges és színes ételeket kínál, és a gimbap remek példája ennek a sokszínűségnek. Az étel tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, de akár piknikekre is hozhatjuk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
5 db Kész nori (tengerifű lapok)
300 g Rizs
1 db Avokádó
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
100 g Tofu
1 ek. Szezámmag
2 ek. Sós szójaszósz
1 ek. Rice vinegar
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg az utasítás szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni egy kicsit.

    A gimbap rizs készítéséhez fontos, hogy a rizs ragadós legyen, így könnyen formázható.

    2

    A sárgarépát és az uborkát vágd vékony csíkokra. Az avokádót is szeleteld fel vékony csíkokra.

    Ügyelj arra, hogy az összes hozzávaló egyforma méretű legyen, hogy a tekercsben szép, egyenletes rétegeket alkossanak.

    3

    A tofut szeleteld fel, és egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajjal süsd meg, amíg enyhén megpirul.

    A tofu jól megszívja az olajat, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túl zsíros. Ha szeretnéd, marináld előtte szójaszószban.

    4

    A nori lapokat tedd egy sima felületre. Minden nori lapra egyenletesen oszlasd el a kihűlt rizst. Hagyd üresen a nori lap tetején lévő 2 cm-t.

    A rizst ne tedd túl vastagon, hogy könnyen lehessen tekerni. A rizs tetejére locsolhatsz egy kis rizsecetet, hogy ízesebb legyen.

    5

    Rakj a rizsre egy-egy szelet avokádót, sárgarépát, uborkát és tofut, majd óvatosan tekerd fel a nori lapot szorosan, de ne túl erősen.

    Használj egy bambusz tekercselőt, hogy szép egyenletes tekercseket készíthess.

    6

    Amikor elkészültél, vágd a gimbapokat 3-4 cm-es darabokra. Szórd meg őket szezámmaggal a tálalás előtt.

    A gimbap darabokat éles késsel vágd, hogy ne törjenek össze. Ha a kés meg van nedvesítve, könnyebben vághatod őket.