A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg az utasítás szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni egy kicsit.
A gimbap rizs készítéséhez fontos, hogy a rizs ragadós legyen, így könnyen formázható.
A sárgarépát és az uborkát vágd vékony csíkokra. Az avokádót is szeleteld fel vékony csíkokra.
Ügyelj arra, hogy az összes hozzávaló egyforma méretű legyen, hogy a tekercsben szép, egyenletes rétegeket alkossanak.
A tofut szeleteld fel, és egy serpenyőben, egy evőkanál olívaolajjal süsd meg, amíg enyhén megpirul.
A tofu jól megszívja az olajat, ezért ügyelj arra, hogy ne legyen túl zsíros. Ha szeretnéd, marináld előtte szójaszószban.
A nori lapokat tedd egy sima felületre. Minden nori lapra egyenletesen oszlasd el a kihűlt rizst. Hagyd üresen a nori lap tetején lévő 2 cm-t.
A rizst ne tedd túl vastagon, hogy könnyen lehessen tekerni. A rizs tetejére locsolhatsz egy kis rizsecetet, hogy ízesebb legyen.
Rakj a rizsre egy-egy szelet avokádót, sárgarépát, uborkát és tofut, majd óvatosan tekerd fel a nori lapot szorosan, de ne túl erősen.
Használj egy bambusz tekercselőt, hogy szép egyenletes tekercseket készíthess.
Amikor elkészültél, vágd a gimbapokat 3-4 cm-es darabokra. Szórd meg őket szezámmaggal a tálalás előtt.
A gimbap darabokat éles késsel vágd, hogy ne törjenek össze. Ha a kés meg van nedvesítve, könnyebben vághatod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.