Avokádós lime tofu saláta quinoa alappal

Avokádós lime tofu saláta quinoa alappal

Az avokádós lime tofu saláta quinoa alappal egy tápláló, könnyű étel, amely ideális választás egy frissítő ebédhez vagy vacsorához. A quinoa alap fehérjedús és könnyű, míg a pirított tofu és az avokádó krémes textúrája különleges ízélményt nyújt. A lime frissessége és a pirított szezámmag ropogóssága teszi ezt a fogást igazán különlegessé. A koktélparadicsom édessége harmonikusan egészíti ki a lime savanykás ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
300 g Tofu
1 db Avokádó
150 g Koktélparadicsom
1 db Lime
20 ml Olívaolaj
15 g Pirított szezámmag
10 g Friss koriander
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoát főzés előtt érdemes alaposan átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.

    2

    A tofut vágd kockákra, és keverd össze olívaolajjal, aprított fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd állni 10 percig, majd pirítsd meg serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki alaposan, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így szebben fog pirulni.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld vékony szeletekre. A koktélparadicsomokat vágd félbe.

    Az avokádó szeleteket azonnal locsold meg egy kis lime lével, hogy ne barnuljanak meg.

    4

    Helyezd a főtt quinoát egy nagy tál aljára, és rendezd el rajta a pirított tofut, avokádószeleteket és koktélparadicsomokat.

    A quinoát tálalás előtt hagyd hűlni, így jobban érvényesülnek az ízek.

    5

    Facsard rá a lime levét, locsold meg olívaolajjal, és ízesítsd sóval és borssal.

    A lime levét kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több lime levet, ha savanyúbban szereted.

    6

    Szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel a tálat, majd azonnal tálalhatod.

    A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.