Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoát főzés előtt érdemes alaposan átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű saponinokat.
A tofut vágd kockákra, és keverd össze olívaolajjal, aprított fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd állni 10 percig, majd pirítsd meg serpenyőben, amíg aranybarna nem lesz.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki alaposan, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így szebben fog pirulni.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld vékony szeletekre. A koktélparadicsomokat vágd félbe.
Az avokádó szeleteket azonnal locsold meg egy kis lime lével, hogy ne barnuljanak meg.
Helyezd a főtt quinoát egy nagy tál aljára, és rendezd el rajta a pirított tofut, avokádószeleteket és koktélparadicsomokat.
A quinoát tálalás előtt hagyd hűlni, így jobban érvényesülnek az ízek.
Facsard rá a lime levét, locsold meg olívaolajjal, és ízesítsd sóval és borssal.
A lime levét kóstold meg, és szükség szerint adj hozzá több lime levet, ha savanyúbban szereted.
Szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel a tálat, majd azonnal tálalhatod.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.