Avokádós quinoa Buddha-tál friss zöldségekkel tálalva

Avokádós quinoa Buddha-tál

A Buddha-tál az egyik legnépszerűbb egészségtudatos étel, amely különböző tápanyagban gazdag hozzávalókat ötvöz egyetlen tányéron. A quinoa az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, amely tökéletes alapot ad ennek az ételnek. Az avokádó krémes textúrája remekül ellensúlyozza a pirított csicseriborsó ropogósságát és a sült édesburgonya édeskés ízét. A piros káposzta frissességet és élénk színt ad a tálhoz, míg a szezámmag plusz ropogós textúrát biztosít. Ez a Buddha-tál nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, és bármely étkezés során kellemesen eltelíti az embert, miközben tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
1 db Avokádó
150 g Csicseriborsó
200 g Édesburgonya
100 g Friss spenót
100 g Piros káposzta
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Szezámmag
1 tk. Köménymag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul és a víz elpárolog.

    A quinoa főzésekor figyelj oda, hogy ne főzd túl, mert akkor pépes lesz.

    2

    Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.

    Az édesburgonya sütésénél ügyelj arra, hogy ne égjen meg. Ha nagyon barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    3

    A csicseriborsót öblítsd le, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a köménymagot 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A köménymag helyett használhatsz más fűszereket is, például koriandermagot vagy római köményt.

    4

    Add hozzá a csicseriborsót, sózd, borsozd, majd pirítsd közepes lángon 5 percig, hogy kissé ropogós legyen.

    A csicseriborsó pirításánál figyelj oda, hogy ne égjen meg.

    5

    A piros káposztát vékony csíkokra vágd, az avokádót félbevágva távolítsd el a magját, majd szeleteld fel.

    A piros káposzta helyett használhatsz más káposztafajtát is, például fejes káposztát vagy kelkáposztát.

    6

    Egy nagy tálban rendezd el a főtt quinoát, a sült édesburgonyát, a pirított csicseriborsót, a friss spenótot, a szeletelt avokádót és a piros káposztát.

    A tál összeállításánál figyelj oda a színekre és a textúrákra, hogy minél vonzóbb legyen a végeredmény.

    7

    Locsold meg citromlével, szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá még egy kevés olívaolajat.

    A citromlé helyett használhatsz lime lét is.

    8

    Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.

    A Buddha-tálat ízlés szerint tovább ízesítheted más öntetekkel is.