A quinoát alaposan öblítsd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul és a víz elpárolog.
A quinoa főzésekor figyelj oda, hogy ne főzd túl, mert akkor pépes lesz.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd. Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és süsd előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig, amíg puha és enyhén karamellizált lesz.
Az édesburgonya sütésénél ügyelj arra, hogy ne égjen meg. Ha nagyon barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
A csicseriborsót öblítsd le, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a köménymagot 1 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.
A köménymag helyett használhatsz más fűszereket is, például koriandermagot vagy római köményt.
Add hozzá a csicseriborsót, sózd, borsozd, majd pirítsd közepes lángon 5 percig, hogy kissé ropogós legyen.
A csicseriborsó pirításánál figyelj oda, hogy ne égjen meg.
A piros káposztát vékony csíkokra vágd, az avokádót félbevágva távolítsd el a magját, majd szeleteld fel.
A piros káposzta helyett használhatsz más káposztafajtát is, például fejes káposztát vagy kelkáposztát.
Egy nagy tálban rendezd el a főtt quinoát, a sült édesburgonyát, a pirított csicseriborsót, a friss spenótot, a szeletelt avokádót és a piros káposztát.
A tál összeállításánál figyelj oda a színekre és a textúrákra, hogy minél vonzóbb legyen a végeredmény.
Locsold meg citromlével, szórd meg szezámmaggal, és ízlés szerint adj hozzá még egy kevés olívaolajat.
A citromlé helyett használhatsz lime lét is.
Azonnal tálald, frissen fogyasztva a legjobb.
A Buddha-tálat ízlés szerint tovább ízesítheted más öntetekkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.