Avokádós quinoa Buddha-tál currys lime tofuval tálalva

Avokádós quinoa Buddha-tál currys lime tofuval

Ez az avokádós quinoa Buddha-tál currys lime tofuval tökéletes választás azok számára, akik egy ízletes, egészséges és tápláló vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, az avokádó krémességet ad, míg a currys lime tofu pikáns ízt kölcsönöz az ételnek. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Tofu
1 db Avokádó
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása eltávolítja a kesernyés ízt adó saponinokat.

    2

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál lime levével és 1 evőkanál szójaszósszal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu minél tovább pácolódik, annál ízletesebb lesz. Akár egy órára is hűtőbe teheted.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.

    4

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a kókusztejet. Keverd össze alaposan, és főzd 10 percig.

    A curry és a kurkuma intenzívebb ízt ad, ha először szárazon megpirítod őket a serpenyőben.

    5

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofu sütése előtt itasd le róla a felesleges páclét, hogy jobban piruljon.

    6

    Az avokádót hámozd meg, vágd szeletekre.

    Az avokádó akkor jó, ha enyhén puha tapintású.

    7

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a currys lime tofu kockákat és az avokádót. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálalásnál bátran használj más zöldségeket és magvakat is, például brokkolit, sárgarépát vagy napraforgómagot.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes Buddha-tálat!

    A Buddha-tálat ízlés szerint tovább ízesítheted csilis szósszal vagy más kedvenc öntettel.