Avokádós quinoa Buddha-tál lime-mal

Avokádós quinoa Buddha-tál lime-mal

Az avokádós quinoa Buddha-tál lime-mal egy frissítő, könnyű fogás, amely tele van tápláló összetevőkkel. A quinoa tökéletes alapként szolgál, míg az avokádó krémessége és a lime citrusos íze izgalmas kombinációt alkot. A pirított mandula ropogóssága és a spenót frissessége még tovább gazdagítja ezt az ételt, amely ideális választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Quinoa
1 db Avokádó
1 db Lime
100 g Friss spenót
30 g Pirított mandula
15 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    A quinoa főzésénél használhatsz alaplevet a víz helyett, így még ízletesebb lesz.

    2

    Az avokádót vágd félbe, magozd ki, és szeleteld vékonyra.

    A szeleteket locsold meg egy kis lime lével, hogy ne barnuljanak meg.

    3

    Helyezd a friss spenótleveleket egy nagy tál aljára, majd rétegezd rá a főtt quinoát.

    A spenótleveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, mielőtt a tálba teszed.

    4

    Rendezd el az avokádószeleteket a quinoa tetején, majd szórd meg pirított mandulával.

    A mandulát sütőben vagy serpenyőben pirítsd meg, hogy ropogósabb legyen és jobban kihozza az ízét.

    5

    Locsold meg olívaolajjal és facsard rá a lime levét. Szórj rá sót és borsot ízlés szerint.

    Használj extra szűz olívaolajat a legjobb ízhatás érdekében.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss korianderlevelekkel és lime szeletekkel.

    A lime szeleteket vágd vékonyra, hogy könnyen ki lehessen csavarni a levét.