A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze olívaolajjal, reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket. Ehhez tegyél rá egy nehéz tárgyat (pl. könyvet) kb. 30 percre.
Hevíts egy serpenyőt, és pirítsd aranybarnára a tofu kockákat minden oldalukon, majd tedd félre hűlni.
A tofu akkor lesz igazán ropogós, ha magas hőfokon sütöd, és nem zsúfolod tele a serpenyőt.
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel vékony szeletekre.
Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.
Egy nagy tál aljára helyezd a rukkolaleveleket, majd rendezd el rajta a sült tofu kockákat, avokádószeleteket és gránátalmamagokat.
A rukkolát tálalás előtt közvetlenül keverd össze az öntettel, hogy ne essen össze.
Keverj össze egy öntetet citromléből, olívaolajból, sóból és borsból, majd locsold meg vele a salátát.
Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebben szereted. Egy kevés dijoni mustár is jól illik hozzá.
Tálalás előtt szórd meg a fogást pirított tökmaggal, és azonnal fogyaszd.
A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.