Avokádós sült tofu gránátalmával

Avokádós sült tofu gránátalmával

Az avokádós sült tofu gránátalmával egy friss és tápláló fogás, amely tökéletesen ötvözi a tofu gazdag ízét az avokádó krémességével és a gránátalmamagok gyümölcsös édességével. A rukkolalevelek frissességet adnak az ételnek, míg a pirított tökmag ropogóssága izgalmas textúrát kölcsönöz. Ez az étel ideális választás, ha valami könnyű, mégis különleges vegetáriánus fogásra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tofu
1 db Avokádó
50 g Gránátalmamag
100 g Rukkolalevél
20 ml Olívaolaj
15 ml Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Bors
20 g Pirított tökmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kockákra, és egy tálban keverd össze olívaolajjal, reszelt fokhagymával, sóval és borssal. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu pácolás előtt nyomkodd ki a felesleges vizet belőle, hogy jobban magába szívja az ízeket. Ehhez tegyél rá egy nehéz tárgyat (pl. könyvet) kb. 30 percre.

    2

    Hevíts egy serpenyőt, és pirítsd aranybarnára a tofu kockákat minden oldalukon, majd tedd félre hűlni.

    A tofu akkor lesz igazán ropogós, ha magas hőfokon sütöd, és nem zsúfolod tele a serpenyőt.

    3

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel vékony szeletekre.

    Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Egy nagy tál aljára helyezd a rukkolaleveleket, majd rendezd el rajta a sült tofu kockákat, avokádószeleteket és gránátalmamagokat.

    A rukkolát tálalás előtt közvetlenül keverd össze az öntettel, hogy ne essen össze.

    5

    Keverj össze egy öntetet citromléből, olívaolajból, sóból és borsból, majd locsold meg vele a salátát.

    Az öntetbe adhatsz egy kis mézet vagy juharszirupot is, ha édesebben szereted. Egy kevés dijoni mustár is jól illik hozzá.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a fogást pirított tökmaggal, és azonnal fogyaszd.

    A tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, hogy ne égesd meg!