Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a cukrot és a sót. Egy külön kis tálban keverd el a száraz élesztőt langyos vízzel, és hagyd állni 5-10 percig, amíg habosodni kezd.
A kukoricakeményítő segít abban, hogy az awama könnyebb és ropogósabb legyen. Fontos, hogy a víz langyos legyen, mert a túl forró víz elpusztítja az élesztőt.
Öntsd az élesztős keveréket a liszthez, majd keverd össze, amíg lágy, kissé ragacsos tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy megfelelő állagot érj el.
A tészta legyen inkább lágy, mint kemény, mert a kemény tészta száraz awamákat eredményez.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hőmérséklet 25-30°C. Ha nincs meleg helyed, a sütőt is bekapcsolhatod a legalacsonyabb fokozatra, majd kikapcsolhatod, és betolhatod a tésztát kelni.
Egy nagy serpenyőben vagy lábosban hevíts fel bőséges mennyiségű növényi olajat közepes hőmérsékletre. Az olaj megfelelő, ha egy kis darab tészta azonnal pezsegni kezd benne.
Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert az awama kívül gyorsan megsül, belül pedig nyers marad. Ha túl hideg az olaj, az awama túl sok olajat szív magába.
Vizes vagy olajos kézzel csippents le egy kisebb darab tésztát, formázz belőle kis golyókat, és óvatosan engedd az olajba.
A vizes vagy olajos kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre.
Süsd az awama golyókat aranybarnára, folyamatosan forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg.
A folyamatos forgatás biztosítja, hogy az awama minden oldala egyenletesen megsüljön.
A megsült awamákat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen forgasd meg mézben vagy cukorszirupban.
A méz vagy a cukorszirup melegen jobban tapad az awamára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.