Ázsiai gyömbéres máz tálalva

Ázsiai gyömbéres máz

Az ázsiai gyömbéres máz a keleti konyha egyik különlegessége, amelyet a gyömbér és a szójaszósz harmonikus ízvilága tesz igazán különlegessé. Ez a máz tökéletes kiegészítője lehet sült vagy grillezett húsoknak, halaknak, vagy akár zöldségeknek. A méz édessége és a rizsecet savanykás jegyei remek egyensúlyt teremtenek, miközben a szezámolaj és a chili pikáns karaktert ad a receptnek. Egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges máz, amely garantáltan feldobja az étkezéseket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Friss gyömbér
50 ml Szójaszósz
30 g Méz
15 ml Rizsecet
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Szezámolaj
10 g Keményítő
50 ml Víz
0.25 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a friss gyömbért és a fokhagymát, majd készítsd elő az összes hozzávalót.

    A gyömbért és a fokhagymát finomra reszeld, hogy az ízük jobban érvényesüljön. A hozzávalók előkészítése felgyorsítja a főzést.

    2

    Egy közepes lábosban hevítsd fel a szezámolajat közepes lángon.

    A szezámolajnak jellegzetes íze van, de ha nincs, használhatsz helyette más növényi olajat is.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért és fokhagymát, és pirítsd őket 1-2 percig, amíg illatosak lesznek.

    Vigyázz, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz az íze. Csak addig pirítsd, amíg illatos nem lesz.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a mézet és a rizsecetet. Keverd alaposan össze, majd add hozzá a chili pelyhet.

    A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például juharszirupot vagy agavészirupot. A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    5

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, hogy csomómentes legyen, majd öntsd a lábosba.

    A keményítőt mindig hideg vízzel keverd el, hogy ne csomósodjon össze a forró szószban.

    6

    Lassú tűzön főzd a mázat 3-5 percig, amíg sűrű és fényes állagot kap.

    A mázat folyamatosan kevergetve főzd, hogy ne égjen le az alja. A sűrűsége akkor jó, ha a kanál hátulján megtartja a nyomot.

    7

    Használd frissen sült vagy grillezett ételek mázjaként, például csirkén, lazacon vagy zöldségeken. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.

    A mázat ecsettel kend az ételre a sütés vagy grillezés vége felé, hogy ne égjen meg.