Bacon burger tálalva

Bacon Burger

A bacon burger a gyorsételek világának egyik legkedveltebb variációja, amely a klasszikus hamburger egy gazdagabb változata. Az Egyesült Államokban született meg, és a ropogós bacon teszi különlegessé. Ez az egyszerű recept otthon is elkészíthető, hogy a ropogós bacon és az olvadt cheddar sajt harmóniáját élvezhesd minden falatban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
4 db Szeletelt cheddar sajt
8 szelet Füstölt bacon
4 db Salátalevél
2 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
50 g Ketchup
30 g Mustár
50 g Majonéz
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Süsd meg a bacon szeleteket egy serpenyőben közepes hőmérsékleten, amíg ropogósak nem lesznek. Tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

    A bacon sütésekor figyelj, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz. Ha vastagabb bacon szeleteket használsz, hosszabb ideig sütheted alacsonyabb hőfokon, hogy egyenletesen ropogós legyen.

    2

    Készítsd elő a zöldségeket: mosd meg a salátaleveleket, szeleteld fel a paradicsomot és a lilahagymát vékony karikákra.

    A lilahagymát szeletelés után áztasd hideg vízbe pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    3

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts elő egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, és süsd a pogácsákat 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    Ne nyomkodd le a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk és szárazak lesznek! A hús minősége nagyban befolyásolja a végeredményt, érdemes jó minőségű, zsírosabb darált húst választani.

    4

    Amikor a pogácsák majdnem készre sültek, helyezz egy szelet cheddart mindegyikre, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    Ha nincs fedőd, egy nagyobb serpenyőt is ráboríthatsz a serpenyőre, hogy a sajt gyorsabban megolvadjon a gőzben.

    5

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben vagy grillsütőn, hogy a belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemléket vajjal is megkenheted pirítás előtt, hogy még finomabb legyen.

    6

    Állítsd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét majonézzel, helyezd rá a salátalevelet, a sajtos húspogácsát, két szelet bacont, a paradicsom- és hagymaszeleteket. Adj hozzá ketchupot és mustárt ízlés szerint.

    A szószokat a zsemle aljára és tetejére is kenheted, hogy minden falat ízletes legyen.

    7

    Helyezd rá a zsemle felső felét, és óvatosan nyomd össze. Tálald sült krumplival vagy friss zöldsalátával.

    A kész hamburgert fogpiszkálóval is rögzítheted, hogy ne essen szét.