A fokhagymát zúzd össze és tedd egy serpenyőbe a vajjal és olívaolajjal. Kezd el közepes lángon pirítani, amíg a fokhagyma illatos lesz, de ne égjen meg.
Alacsony hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy az íze teljesen felszabaduljon, de elkerüld, hogy megégjen.
Tedd hozzá a szardellát és keverd el, amíg teljesen feloldódik a vajban és az olívaolajban.
Ha nincs szardellád, halpástétomot is használhatsz, de a szardella adja a hagyományos bagna cauda ízét.
Folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a friss citromlét, és főzd a szószt, amíg sima és krémes nem lesz.
A citromlé frissítő ízt ad a szósznak, ezért friss citromot használj, hogy elkerüld a túl erős savanyú ízt.
A főtt burgonyát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, majd helyezd egy tálba.
A főtt burgonya legyen friss, és kellően puha, hogy jól felszívja a bagna cauda szószt.
A kész bagna caudát öntsd a főtt burgonyára, és tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége és illata remekül kiegészíti a gazdag, fokhagymás szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.