Bagna cauda főtt burgonyával, fokhagymás szósz szardellával

Bagna cauda főtt burgonyával

A Bagna cauda egy hagyományos olasz étel, amelyet gyakran tálalnak friss kenyérrel vagy zöldségekkel. A főtt burgonyával készült változat egy igazán laktató ételt eredményez, amely a gazdag, fokhagymás szósz és a puha burgonya kombinációjából születik. A szardella és a fokhagyma kiemelik az étel ízét, míg a citromlé frissít és élénkíti a szószt. Ezt az ételt ideális választás egy ínycsiklandó, könnyed vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Vaj
3 ek. Olívaolaj
6 gerezd Fokhagyma
6 db Szardella (anchovy)
2 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
500 g Friss főtt burgonya

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát zúzd össze és tedd egy serpenyőbe a vajjal és olívaolajjal. Kezd el közepes lángon pirítani, amíg a fokhagyma illatos lesz, de ne égjen meg.

    Alacsony hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy az íze teljesen felszabaduljon, de elkerüld, hogy megégjen.

    2

    Tedd hozzá a szardellát és keverd el, amíg teljesen feloldódik a vajban és az olívaolajban.

    Ha nincs szardellád, halpástétomot is használhatsz, de a szardella adja a hagyományos bagna cauda ízét.

    3

    Folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a friss citromlét, és főzd a szószt, amíg sima és krémes nem lesz.

    A citromlé frissítő ízt ad a szósznak, ezért friss citromot használj, hogy elkerüld a túl erős savanyú ízt.

    4

    A főtt burgonyát hámozd meg és vágd nagyobb darabokra, majd helyezd egy tálba.

    A főtt burgonya legyen friss, és kellően puha, hogy jól felszívja a bagna cauda szószt.

    5

    A kész bagna caudát öntsd a főtt burgonyára, és tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége és illata remekül kiegészíti a gazdag, fokhagymás szószt.