Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez. A sütőpapírral kibélelt forma megkönnyíti a tortalap kivételét.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.
Keverd bele a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat lassan, több részletben add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tortalap átsült-e. A tortalapot teljesen hűtsd ki, mielőtt kettévágnád.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd össze a mascarponéval, porcukorral és a Baileys likőrrel, hogy lágy krémet kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A mascarponét óvatosan keverd a tejszínhabhoz, hogy ne törjön össze.
Vágd ketté a tortalapot vízszintesen, és töltsd meg a krém felével.
A tortalapot éles, recés késsel vágd ketté, hogy egyenletes legyen a vágás.
Helyezd rá a felső lapot, és vond be a torta tetejét és oldalait a maradék krémmel.
A krémet egyenletesen kend el a tortán, használj habkártyát vagy kést a simításhoz.
Díszítsd a tortát csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral.
A díszítéshez használhatsz csokoládéforgácsot, kakaóport, de akár friss gyümölcsöt vagy tejszínhabot is.
Hűtsd a tortát legalább 2 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés során a krém megszilárdul, és az ízek intenzívebbek lesznek. Ha van rá idő, akár egy éjszakán át is hűtheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.