Baingan Bharta garam masalával, füstös padlizsán egy tálban, díszítve korianderrel

Baingan Bharta garam masalával

A Baingan Bharta egy hagyományos indiai étel, melyet főként padlizsánból készítenek. A padlizsán füstös íze és az indiai fűszerek, különösen a garam masala, egyedülálló ízélményt adnak az ételnek. Az étel elkészítése során a padlizsánokat megsütjük, hogy kiemeljük azok természetes ízét, majd fűszerekkel és paradicsommal egy finom szószban összekeverjük. A Baingan Bharta a vegetáriánus étkezés egyik legfinomabb és legegyszerűbb ételének számít, amit bármilyen étkezéshez kínálhatsz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Friss koriander
1 ek. Garam masala
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Fűszeres chili por
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat helyezd a sütőbe és süsd 180°C-on kb. 30-40 percig, amíg a héja megpuhul és a belseje teljesen megpuhul. A padlizsánoknak teljesen meg kell égniük a héján, hogy karakteres, füstös ízt kapjanak.

    Használhatsz grillt is, hogy még intenzívebb füstös ízt kapj.

    2

    Amíg a padlizsánok sülnek, készítsd el a fűszerkeveréket. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomokat pedig hámozd meg és aprítsd fel.

    Ha a fokhagyma túlságosan erős, érdemes egy kicsit kevesebbet használni.

    3

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá olajat, és először a hagymát pirítsd aranybarnára. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy percig.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mivel az keserű ízt adhat neki.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsomok összeesnek és szószos állagot nem nyernek. Ízesítsd a keveréket köménnyel, kurkumával, chili porral és sóval.

    Ha túl száraznak tűnik a keverék, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a szósz ne égjen meg.

    5

    Miután a padlizsánok megsültek, vedd ki őket, és hagyd őket egy kicsit kihűlni. Ezután hámozd meg őket, és a belsejüket villával törd össze.

    A padlizsán héja könnyen leválik, ha még melegen dolgozol vele, de vigyázz, ne égesd meg a kezed!

    6

    Add a padlizsánt a paradicsomos keverékhez, majd jól keverd össze. Főzd a keveréket közepes lángon további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha füstös ízt szeretnél, adj egy kis füstölt paprika port a keverékhez.

    7

    Amikor kész, szórd meg friss korianderrel és a garam masalával. Tálald melegen, rizs vagy naan kenyér kíséretében.

    Friss koriander helyett használhatsz más friss gyógynövényt is, mint például bazsalikomot.