A padlizsánokat helyezd a sütőbe és süsd 180°C-on kb. 30-40 percig, amíg a héja megpuhul és a belseje teljesen megpuhul. A padlizsánoknak teljesen meg kell égniük a héján, hogy karakteres, füstös ízt kapjanak.
Használhatsz grillt is, hogy még intenzívebb füstös ízt kapj.
Amíg a padlizsánok sülnek, készítsd el a fűszerkeveréket. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze, a paradicsomokat pedig hámozd meg és aprítsd fel.
Ha a fokhagyma túlságosan erős, érdemes egy kicsit kevesebbet használni.
Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, adj hozzá olajat, és először a hagymát pirítsd aranybarnára. Ezután add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még egy percig.
Ügyelj arra, hogy a hagyma ne égjen meg, mivel az keserű ízt adhat neki.
Ezután add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsomok összeesnek és szószos állagot nem nyernek. Ízesítsd a keveréket köménnyel, kurkumával, chili porral és sóval.
Ha túl száraznak tűnik a keverék, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy a szósz ne égjen meg.
Miután a padlizsánok megsültek, vedd ki őket, és hagyd őket egy kicsit kihűlni. Ezután hámozd meg őket, és a belsejüket villával törd össze.
A padlizsán héja könnyen leválik, ha még melegen dolgozol vele, de vigyázz, ne égesd meg a kezed!
Add a padlizsánt a paradicsomos keverékhez, majd jól keverd össze. Főzd a keveréket közepes lángon további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha füstös ízt szeretnél, adj egy kis füstölt paprika port a keverékhez.
Amikor kész, szórd meg friss korianderrel és a garam masalával. Tálald melegen, rizs vagy naan kenyér kíséretében.
Friss koriander helyett használhatsz más friss gyógynövényt is, mint például bazsalikomot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.