Baingan bharta joghurttal, fűszeres padlizsán és joghurt keveréke

Baingan bharta joghurttal

Baingan Bharta egy tradicionális indiai étel, amelyet sült padlizsánnal készítenek, és fűszeres, krémes joghurttal tálalnak. Az étel az indiai konyha alapvető része, és változatos módon tálalható. A joghurt hozzáadása gazdagítja az ízeket, miközben segít lágyítani a padlizsán füstös ízét. A Baingan Bharta tökéletes választás egy vegetáriánus étkezéshez, hiszen gazdag tápanyagokban és ízekben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 db Paradicsom
100 g Jogurt
1 tk. Fűszerkeverék (garam masala)
1 tk. Curry por
2 ek. Cilantro (friss koriander)
1 csipet
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat egészben sütjük meg. Tedd őket egy tepsibe, és süsd 30-35 percig 180°C-on, amíg a bőrük feketévé nem válik, és a hús puha nem lesz.

    A padlizsán bőre könnyen megéghet, de ne aggódj, mivel ez a sült padlizsán ízét erősebbé teszi.

    2

    Miután a padlizsán megsült, vágd fel és húzd le a bőrét. Az így kapott padlizsánhúst villával törjük össze.

    A bőr eltávolításához hagyd a padlizsánt pihenni egy kicsit, így könnyebben leválik.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért üvegesre.

    A hagymát lassan pirítva jobban kiadják az ízét, így figyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    4

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, curry port, garam masalát, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomnak el kell olvadnia, hogy a szósz gazdag textúrájú legyen.

    5

    Keverd bele a megsült padlizsánt, és jól keverd el. Főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A padlizsánt akkor keverd bele, amikor a paradicsomos szósz már kész, így a padlizsán könnyen átveszi az ízeket.

    6

    Add hozzá a joghurtot, és alaposan keverd el. A joghurt krémessé teszi az ételt.

    A joghurtot ne forrald, hanem csak alacsony hőmérsékleten keverd bele, hogy megőrizzük az állagát.

    7

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszerek ízét, és színt ad az ételnek.