A padlizsánokat egészben sütjük meg. Tedd őket egy tepsibe, és süsd 30-35 percig 180°C-on, amíg a bőrük feketévé nem válik, és a hús puha nem lesz.
A padlizsán bőre könnyen megéghet, de ne aggódj, mivel ez a sült padlizsán ízét erősebbé teszi.
Miután a padlizsán megsült, vágd fel és húzd le a bőrét. Az így kapott padlizsánhúst villával törjük össze.
A bőr eltávolításához hagyd a padlizsánt pihenni egy kicsit, így könnyebben leválik.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg a felaprított hagymát, fokhagymát és gyömbért üvegesre.
A hagymát lassan pirítva jobban kiadják az ízét, így figyelj arra, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, curry port, garam masalát, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomnak el kell olvadnia, hogy a szósz gazdag textúrájú legyen.
Keverd bele a megsült padlizsánt, és jól keverd el. Főzd 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A padlizsánt akkor keverd bele, amikor a paradicsomos szósz már kész, így a padlizsán könnyen átveszi az ízeket.
Add hozzá a joghurtot, és alaposan keverd el. A joghurt krémessé teszi az ételt.
A joghurtot ne forrald, hanem csak alacsony hőmérsékleten keverd bele, hogy megőrizzük az állagát.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége kiemeli a fűszerek ízét, és színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.