Bajor mustáros scone tálalva

Bajor mustáros scone

A bajor mustáros scone egy különleges változata az angol klasszikusnak, melyet a bajor mustár gazdag íze tesz egyedivé. A scone hagyományosan tea mellé fogyasztott sütemény, de ez a változat egy pikánsabb ízt ad neki, amely tökéletes kiegészítője lehet egy könnyed reggelinek vagy uzsonnának. A bajor konyha gazdag ízeinek ötvözése a scone omlós textúrájával igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
10 g Cukor
100 g Vaj
20 g Bajor mustár
120 ml Tejszín
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: egy kis tálban keverd össze a bajor mustárt a tejszínnel, és tedd félre.

    A mustár és tejszín keveréke legyen egynemű, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.

    A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne legyen csomós.

    3

    Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel, hogy apró szemcséket kapj. Ez segít, hogy a scone könnyű és omlós legyen.

    A vaj legyen hideg, hogy ne olvadjon meg a kezed melegétől. Ha szükséges, tedd a tálat a hűtőbe pár percre.

    4

    Öntsd hozzá a mustáros-tejszínes keveréket a lisztes-vajas alaphoz. Egy kis tálban verd fel a tojást, majd add hozzá az összes hozzávalóhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát.

    Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlzott gyúrás kemény scone-okat eredményez.

    5

    Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.

    A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon le. A késsel vagy pizzavágóval könnyen felvághatod a tésztát.

    6

    Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.

    A tejszín helyett használhatsz felvert tojást is a tetejük megkenéséhez.

    7

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis bajor mustáros vajjal.

    A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható. Melegítsd meg tálalás előtt, hogy visszanyerje a frissességét.