Készítsd elő a hozzávalókat: egy kis tálban keverd össze a bajor mustárt a tejszínnel, és tedd félre.
A mustár és tejszín keveréke legyen egynemű, hogy egyenletesen oszoljon el a tésztában.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot.
A sütőport szitáld a liszthez, hogy ne legyen csomós.
Kockázd fel a vajat, és add a lisztes keverékhez. Morzsold össze a vajat a liszttel, hogy apró szemcséket kapj. Ez segít, hogy a scone könnyű és omlós legyen.
A vaj legyen hideg, hogy ne olvadjon meg a kezed melegétől. Ha szükséges, tedd a tálat a hűtőbe pár percre.
Öntsd hozzá a mustáros-tejszínes keveréket a lisztes-vajas alaphoz. Egy kis tálban verd fel a tojást, majd add hozzá az összes hozzávalóhoz, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. A túlzott gyúrás kemény scone-okat eredményez.
Formálj a tésztából egy 3-4 cm vastag kört, majd egy kis lisztezett felületen vágd fel 6-8 darabra.
A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon le. A késsel vagy pizzavágóval könnyen felvághatod a tésztát.
Helyezd a tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a maradék tejszínt kend rájuk a fényesebb hatás érdekében.
A tejszín helyett használhatsz felvert tojást is a tetejük megkenéséhez.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a tetejük aranybarnára nem sül.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje. Ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni a scone-okat, majd tálald őket friss vajjal vagy egy kis bajor mustáros vajjal.
A scone frissen a legfinomabb, de légmentesen záródó dobozban tárolva másnap is fogyasztható. Melegítsd meg tálalás előtt, hogy visszanyerje a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.