Melegítsd a vizet és a tejet egy közepes lábosban, hogy egyesüljön. Ne forrald fel, csak melegítsd meg.
Használj friss tejet, hogy krémesebb legyen a halwa állaga.
A vajat olvaszd fel egy nagyobb serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a bajra lisztet. Kevergesd folyamatosan, amíg a liszt aranybarna színt nem kap. Ez a pörkölési folyamat segít, hogy a halwa íze mélyebb legyen.
Figyelj arra, hogy ne égessen meg a liszt! Ha szükséges, csökkentsd a lángot.
Miután a liszt megsült, add hozzá a meleg tejet és vizet, folyamatos keverés mellett. Ha a massza túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejet.
A fokozatos hozzáadás segít elkerülni a csomókat, és simább állagot biztosít.
Keverd hozzá a cukrot, fahéjat és a mazsolát, majd főzd tovább, amíg a halwa teljesen felszívja a folyadékot és krémes állagú lesz.
Ha extra édességet szeretnél, a cukrot fokozhatod, de ne tedd túl édesre, mivel a bajra liszt karakteres íze is fontos.
A kész halwát tálald, díszítsd mandulával vagy egyéb száraz gyümölcsökkel.
A mandula édes és ropogós kontrasztot ad a halwának. Ha nem szereted, el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.