Bajra upma, friss korianderrel és lime-mal tálalva

Bajra Upma

A Bajra upma egy tradicionális indiai étel, amelyet bajra (gyöngyárpa) felhasználásával készítenek. Ez egy könnyű, de ínycsiklandó étel, amely gazdag fűszerekkel, korianderrel és kókuszreszelékkel készül. Az étel nagyon népszerű reggeliként vagy uzsonnaként, és mivel gluténmentes, a diétázók számára is ideális választás. A bajra alapú upma készítése egyszerű, és gazdag tápanyagokban, miközben könnyen variálható különböző zöldségekkel vagy fűszerekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Bajra (pearl millet)
400 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
10 g Friss koriander
30 g Kókuszreszelék
1 tk. Mustármag
6 db Curry levelek
1 db Friss lime
2 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bajrát alaposan öblítsd le, majd egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá a bajrát. Főzd kb. 15-20 percig, amíg meg nem puhul.

    A bajra gyorsan megpuhul, ha nem szeretnéd, hogy túl lágy legyen, figyelj a főzés idejére.

    2

    Közben a hagymát apróra vágd, a fokhagymát hámozd meg és zúzd össze, a zöld chilit pedig szeleteld fel.

    A chili mennyisége ízlés szerint változhat, ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chili is elég lehet.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a mustármagot, és várj, amíg kipattog. Ekkor add hozzá a curry leveleket, zúzott fokhagymát, és hagyd, hogy az illatok feljönjenek.

    A mustármagot nem szabad túlságosan pirítani, hogy ne legyen keserű. Ne hagyd ki a curry leveleket, mert azok adnak egy különleges ízt az ételnek.

    4

    Add hozzá a felaprított hagymát és a zöld chilit, és pirítsd aranybarnára.

    Ha a hagymát sötétbarnára pirítod, az extra ízt ad az ételnek, de figyelj, hogy ne égjen meg.

    5

    Miután a bajra megfőtt, add hozzá a serpenyőbe a pirított hagymát, fokhagymát és chili keveréket. Keverd jól össze.

    Egy kis kókuszreszelék hozzáadása extra ízt és textúrát ad a dish-nek.

    6

    Tedd hozzá a sót és a friss borsot, majd szórj bele a koriandert és a kókuszreszeléket. Keverd jól, és főzd még 5 percig.

    A koriander és a kókuszreszelék igazán gazdagíthatja az étel ízét.

    7

    Tálald az upmát melegen, lime szeletekkel díszítve.

    A lime friss, citrusos íze remekül illik a fűszeres bajrához.