Bakewell tart kókuszreszelékkel, frissen sült, aranybarna tetejű

Bakewell tart kókuszreszelékkel

A Bakewell tart az angol konyha egyik klasszikusa, amely mára világszerte ismert. Az édes tésztát lekvárral és mandulával kombinálva egy tökéletesen finom édesség készíthető belőle. Az igazi élményt a kókuszreszelék adja meg, amitől még gazdagabbá válik az ízvilág.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszttel
100 g Mandulaliszt
100 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
100 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Sütőpor
150 g Málna lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A vajat és a cukrot krémesre keverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tojást, és jól összedolgozzuk.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen dolgozhassunk vele.

    2

    A lisztet, mandulalisztet, kókuszreszeléket és sütőport egy másik tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-cukros keveréket, és összegyúrjuk a tésztát.

    A tészta akkor jó, ha könnyen formázható, de nem ragad a kezünkhöz.

    3

    A kész tésztát egy kerek sütőformába helyezzük, és az alját villával megszurkáljuk. A formába simítjuk, majd egy evőkanálnyi málna lekvárt kenünk rá.

    A lekvárt egyenletesen oszlassuk el, hogy minden falat finom legyen.

    4

    A tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

    Az édes süteményeknél mindig figyeljünk oda, hogy ne süssük túl!