A leveles tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen, majd bélelj ki vele egy tart formát.
Ha túl vastagra nyújtod a tésztát, akkor nem sül át rendesen, ezért inkább vékonyabbra nyújtsd.
A tésztát kenj meg egy réteg málna lekvárral, majd tedd félre.
A lekvár ne legyen túl vastag, hogy ne áztassa el a tésztát, de elég legyen az ízhez.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a mandulaliszttel, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, liszttel és sütőporral, hogy sima masszát kapj.
Fontos, hogy a massza sima legyen, és ne legyenek benne csomók. A keverés közben ügyelj a simaságra.
Öntsd a mandulás masszát a tésztára, egyenletesen oszlasd el, majd tedd a formát előmelegített 180°C-os sütőbe.
A massza egyenletes elosztása biztosítja, hogy minden falat egyenletesen süljön meg.
Süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a tészta átsül.
Ha a tészta teteje túl gyorsan megpirul, takard le alufóliával, hogy a belseje is átsüljön.
Amikor kész, hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald. Díszítheted mandulával is, ha szeretnéd.
A szeletelt mandula tökéletesen illik ehhez az édességhez, és egy kis ropogósságot is ad a desszertnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.