Bakewell tart szeletként tálalva, gazdag mandulás édesség lekvárral és mandulával díszítve

Bakewell tart szeletként tálalva

A Bakewell tart egy hagyományos brit sütemény, amelyet az 1800-as években találtak ki. A tart gazdag mandulás ízeivel és friss lekvárral, valamint a finom, vajas tésztájával vált népszerűvé. A tartot különféle formákban lehet tálalni, de a szeletelés az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy ezt az édességet megosszák a családdal és barátokkal. A Bakewell tart egy igazi klasszikus, amely bármelyik alkalomra ideális desszert.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Leveles tészta
100 g Málna lekvár
100 g Mandulaliszt
100 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
1 ek. Vaníliás cukor
50 g Mandula (szeletelt)
50 g Liszt
1 tk. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A leveles tésztát nyújtsd ki egy enyhén lisztezett felületen, majd bélelj ki vele egy tart formát.

    Ha túl vastagra nyújtod a tésztát, akkor nem sül át rendesen, ezért inkább vékonyabbra nyújtsd.

    2

    A tésztát kenj meg egy réteg málna lekvárral, majd tedd félre.

    A lekvár ne legyen túl vastag, hogy ne áztassa el a tésztát, de elég legyen az ízhez.

    3

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a mandulaliszttel, cukorral, tojással, vaníliás cukorral, liszttel és sütőporral, hogy sima masszát kapj.

    Fontos, hogy a massza sima legyen, és ne legyenek benne csomók. A keverés közben ügyelj a simaságra.

    4

    Öntsd a mandulás masszát a tésztára, egyenletesen oszlasd el, majd tedd a formát előmelegített 180°C-os sütőbe.

    A massza egyenletes elosztása biztosítja, hogy minden falat egyenletesen süljön meg.

    5

    Süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a tészta átsül.

    Ha a tészta teteje túl gyorsan megpirul, takard le alufóliával, hogy a belseje is átsüljön.

    6

    Amikor kész, hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald. Díszítheted mandulával is, ha szeretnéd.

    A szeletelt mandula tökéletesen illik ehhez az édességhez, és egy kis ropogósságot is ad a desszertnek.