A lisztet, mandulaőrleményt, és kókuszolajat összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összegyúrjuk.
A tésztát ne dolgozd túl, különben túl kemény lesz a végén.
A kész tésztát nyújtsuk ki és helyezzük egy piteformába. Az alját villával megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kevés lisztet adhatsz hozzá.
A mandulaőrleményt, rizstejet, vaníliakivonatot és szirupot összekeverjük, hogy egy sima tölteléket kapjunk. Öntsük a tésztára.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el, hogy minden falatban legyen finom mandulás íz.
A tetejére szórjuk a fagyasztott málnát, és a lekvárt egyenletesen kenjük el.
A lekvár nemcsak ízesíti, hanem segít, hogy a tészta alja ne legyen túl száraz.
Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a töltelék megszilárdul.
Ha a tészta széle túl gyorsan pirul, fóliával takard le a sütőtálat, hogy ne égjen meg.
Hagyd kihűlni, majd szeleteld és tálald.
A Bakewell tart hidegen is nagyon finom, akár egy éjszakát is pihenhet a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.