A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A pisztáciát durvára törjük.
A pisztáciát ne aprítsd túl finomra, hogy megőrizzük a roppanós textúráját.
A húspogácsát egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg 5-7 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.
Ügyelj arra, hogy a húspogácsa belseje is átsüljön, de ne száradjon ki.
A sült húspogácsát tedd félre, és a serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 3-4 percig.
Ha a hagymát túl sokáig pirítod, keserű ízűvé válhat, így figyelj, hogy aranybarnára piruljon.
Add hozzá a curry port, fahéjat és a durvára tört pisztáciát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg az illatok ki nem emelkednek.
A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, hogy ne égjenek meg, hanem csak annyira, hogy felszabaduljanak az ízek.
A joghurtot keverd hozzá a fűszeres keverékhez, és alacsony lángon főzd 5 percig, amíg a szósz krémes lesz.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.
A húspogácsát tedd vissza a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz átjárja. Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet és színt ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.