Balaleet pisztáciával, gazdag fűszeres húsétel, friss korianderrel tálalva

Balaleet pisztáciával

A Balaleet egy hagyományos indiai étel, amelyet különféle húsokkal, például csirkével, báránnyal vagy sertéssel készítenek. A pisztáciás változat különleges ízt ad a fűszeres szósznak, míg a joghurt lágyabbá és krémesebbé teszi a textúrát. Ez az étel különösen népszerű ünnepi alkalmakkor, de bármikor elkészíthető, ha valami igazán ínycsiklandót szeretnénk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Húspogácsa
50 g Pisztácia
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Curry por
150 ml Joghurt
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Fahéj
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A pisztáciát durvára törjük.

    A pisztáciát ne aprítsd túl finomra, hogy megőrizzük a roppanós textúráját.

    2

    A húspogácsát egy serpenyőben, közepes lángon süsd meg 5-7 percig, amíg mindkét oldala aranybarnára sül.

    Ügyelj arra, hogy a húspogácsa belseje is átsüljön, de ne száradjon ki.

    3

    A sült húspogácsát tedd félre, és a serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát 3-4 percig.

    Ha a hagymát túl sokáig pirítod, keserű ízűvé válhat, így figyelj, hogy aranybarnára piruljon.

    4

    Add hozzá a curry port, fahéjat és a durvára tört pisztáciát, majd pirítsd 2-3 percig, amíg az illatok ki nem emelkednek.

    A fűszereket ne pirítsd túl sokáig, hogy ne égjenek meg, hanem csak annyira, hogy felszabaduljanak az ízek.

    5

    A joghurtot keverd hozzá a fűszeres keverékhez, és alacsony lángon főzd 5 percig, amíg a szósz krémes lesz.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet.

    6

    A húspogácsát tedd vissza a serpenyőbe, és hagyd, hogy a szósz átjárja. Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet és színt ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek gazdag ízét.