BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, sĂŒtĆport Ă©s sĂłt. Add hozzĂĄ a ghĂt Ă©s a joghurtot, majd kĂ©zzel morzsĂĄs ĂĄllagĂșra dolgozd össze.
A ghĂ helyett hasznĂĄlhatsz olvasztott vajat is. A joghurt legyen szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ.
Lassan adagold hozzĂĄ a vizet, Ă©s gyĂșrd össze egy lĂĄgy, nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ne dolgozd tĂșl sokĂĄig, hogy a balushahi belĂŒl omlĂłs maradjon.
A tĂ©sztĂĄt ne gyĂșrd tĂșl, mert akkor kemĂ©ny lesz a balushahi. Csak addig gyĂșrd, amĂg összeĂĄll.
Takard le a tésztåt egy konyharuhåval, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetĂ©s segĂt a tĂ©sztĂĄnak ellazulni, Ă©s könnyebb lesz vele dolgozni.
PihentetĂ©s utĂĄn oszd a tĂ©sztĂĄt kisebb egyenlĆ darabokra, majd formĂĄzz belĆlĂŒk golyĂłkat. Finoman lapĂtsd le Ćket, Ă©s közĂ©pen kĂ©szĂts egy kis mĂ©lyedĂ©st.
A mĂ©lyedĂ©s segĂt a balushahinak egyenletesen ĂĄtsĂŒlni.
Egy mĂ©ly serpenyĆben közepes lĂĄngon melegĂtsd fel az olajat. Lassan sĂŒsd a balushahikat, amĂg aranybarnĂĄk Ă©s ropogĂłsak nem lesznek, majd papĂrtörlĆre szedd ki Ćket.
Fontos, hogy az olaj ne legyen tĂșl forrĂł, mert akkor a balushahik kĂvĂŒl megĂ©gnek, belĂŒl pedig nyersek maradnak. Lassan sĂŒsd Ćket, hogy egyenletesen ĂĄtsĂŒljenek.
Egy mĂĄsik edĂ©nyben kĂ©szĂts cukorszirupot: forrald össze a cukrot Ă©s a vizet, amĂg kissĂ© sƱrƱ ĂĄllagĂș lesz, majd keverd hozzĂĄ a kardamomport.
A cukorszirup akkor jó, ha a kanålról lassan csöpög le. A kardamom helyett hasznålhatsz rózsavizet is.
A kisĂŒlt balushahikat ĂĄztasd a cukorszirupba 1-2 percre, hogy jĂłl beszĂvjĂĄk az Ă©des Ăzt, majd szedd ki Ćket Ă©s hagyd hƱlni.
A balushahik legyenek melegek, a szirup pedig langyos, amikor ĂĄztatod Ćket, Ăgy jobban beszĂvjĂĄk az Ă©des Ăzt.
DĂszĂtsd aprĂtott mandulĂĄval vagy pisztĂĄciĂĄval, majd tĂĄlald frissen vagy tĂĄrold lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł edĂ©nyben.
A mandulĂĄt Ă©s a pisztĂĄciĂĄt enyhĂ©n meg is pirĂthatod, hogy intenzĂvebb Ăzt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.