Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Add hozzá a ghít és a joghurtot, majd kézzel morzsás állagúra dolgozd össze.
A ghí helyett használhatsz olvasztott vajat is. A joghurt legyen szobahőmérsékletű.
Lassan adagold hozzá a vizet, és gyúrd össze egy lágy, nem ragacsos tésztává. Ne dolgozd túl sokáig, hogy a balushahi belül omlós maradjon.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz a balushahi. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Takard le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a tésztának ellazulni, és könnyebb lesz vele dolgozni.
Pihentetés után oszd a tésztát kisebb egyenlő darabokra, majd formázz belőlük golyókat. Finoman lapítsd le őket, és középen készíts egy kis mélyedést.
A mélyedés segít a balushahinak egyenletesen átsülni.
Egy mély serpenyőben közepes lángon melegítsd fel az olajat. Lassan süsd a balushahikat, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek, majd papírtörlőre szedd ki őket.
Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a balushahik kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Lassan süsd őket, hogy egyenletesen átsüljenek.
Egy másik edényben készíts cukorszirupot: forrald össze a cukrot és a vizet, amíg kissé sűrű állagú lesz, majd keverd hozzá a kardamomport.
A cukorszirup akkor jó, ha a kanálról lassan csöpög le. A kardamom helyett használhatsz rózsavizet is.
A kisült balushahikat áztasd a cukorszirupba 1-2 percre, hogy jól beszívják az édes ízt, majd szedd ki őket és hagyd hűlni.
A balushahik legyenek melegek, a szirup pedig langyos, amikor áztatod őket, így jobban beszívják az édes ízt.
Díszítsd aprított mandulával vagy pisztáciával, majd tálald frissen vagy tárold légmentesen zárható edényben.
A mandulát és a pisztáciát enyhén meg is piríthatod, hogy intenzívebb ízt kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.