A banánokat villával alaposan törjük össze egy tálban, hogy püré állagot kapjunk.
Használj érett banánokat, mert ezek édesebbek és jobban passzolnak a tésztához.
A vajat és a cukrot egy nagy tálban keverd simára. Adj hozzá egy-egy tojást, és jól dolgozd össze.
A vajnak szobahőmérsékleten kell lennie, hogy könnyen eldolgozható legyen a cukorral.
Add hozzá a vanília kivonatot és a banánpürét a vaj-cukor-tojás keverékhez, és keverd jól össze.
A banánpüré az ételt szaftossá és ízletessé teszi.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, és a csipet sót.
A lisztet szitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást.
Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert ettől kemény lesz a kenyér.
A csokoládét vágd apró darabokra, és keverd bele a tésztába.
A csokoládé darabokat ne keverd túl, így az ételben maradnak lágy, olvadó részek.
Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett kenyérformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 55-60 percig.
A kenyér elkészültét tűpróbával ellenőrizheted: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész.
Hagyd a formában kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A banánkenyér a legfinomabb frissen, de egy nap pihenés után is jó íze van.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.