Banánkenyér csokoládéval, frissen sült kenyér szeletek, csokoládé darabokkal

Banánkenyér csokoládéval

A banánkenyér az egyik legnépszerűbb sütemény, amelyet érett banánok felhasználásával készítenek. A csokoládé hozzáadása új dimenzióval gazdagítja az ízeket, így a desszert nemcsak tápláló, hanem igazán finom is. A banánkenyér egy nagyszerű választás reggelire, uzsonnára vagy akár desszertként egy csésze kávé mellé. A recept könnyen elkészíthető, és a csokoládé darabok lágyan olvadnak el a tésztában, minden falatban gazdag ízélményt biztosítva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 55 perc
Teljes 1 óra 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
3 db Érett banán
250 g Liszt
150 g Cukor
100 g Szobahőmérsékletű vaj
2 db Tojás
1 tk. Baking soda (szódabikarbóna)
100 g Félkeserű csokoládé
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat villával alaposan törjük össze egy tálban, hogy püré állagot kapjunk.

    Használj érett banánokat, mert ezek édesebbek és jobban passzolnak a tésztához.

    2

    A vajat és a cukrot egy nagy tálban keverd simára. Adj hozzá egy-egy tojást, és jól dolgozd össze.

    A vajnak szobahőmérsékleten kell lennie, hogy könnyen eldolgozható legyen a cukorral.

    3

    Add hozzá a vanília kivonatot és a banánpürét a vaj-cukor-tojás keverékhez, és keverd jól össze.

    A banánpüré az ételt szaftossá és ízletessé teszi.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, és a csipet sót.

    A lisztet szitálhatod, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    Lassan add hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, és keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert ettől kemény lesz a kenyér.

    6

    A csokoládét vágd apró darabokra, és keverd bele a tésztába.

    A csokoládé darabokat ne keverd túl, így az ételben maradnak lágy, olvadó részek.

    7

    Öntsd a tésztát egy kivajazott és lisztezett kenyérformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 55-60 percig.

    A kenyér elkészültét tűpróbával ellenőrizheted: ha a tű szárazon jön ki, akkor kész.

    8

    Hagyd a formában kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A banánkenyér a legfinomabb frissen, de egy nap pihenés után is jó íze van.