Banánlikőr üvegben tálalva

Banánlikőr

A banánlikőr egy különleges és édes ital, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. Az érett banánok intenzív íze és a vanília gazdag aromája tökéletes harmóniát alkot a vodkával, így egy selymes, desszertszerű italt kapunk. Ez a házi likőr ideális ajándékként vagy különleges alkalmakra, és biztosan elnyeri mindenki tetszését. Tipp: Ha krémesebb textúrát szeretnél, adj hozzá egy kevés tejszínt közvetlenül a fogyasztás előtt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
3 db Érett banán
500 ml Vodka
200 g Cukor
200 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozzuk meg a banánokat, majd daraboljuk kisebb darabokra, és tegyük egy nagy, zárható üvegbe.

    Érdemes nagyon érett, puha banánokat használni, mert ezeknek intenzívebb az íze, és könnyebben kioldódnak az aromák.

    2

    Öntsük rá a vodkát a banánokra, és adjuk hozzá a vanília kivonatot. Fedjük le az üveget, és hagyjuk állni 7 napig sötét, hűvös helyen. Naponta rázzuk fel az üveget, hogy az ízek jobban kioldódjanak.

    Használj jó minőségű vodkát, mert ez nagyban befolyásolja a likőr végső ízét. A 7 napnál hosszabb áztatás még intenzívebb banán ízt eredményez.

    3

    Egy lábosban melegítsük fel a vizet, és keverjük hozzá a cukrot, amíg teljesen feloldódik. Hagyjuk kihűlni a szirupot.

    A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Kóstold meg a szirupot, mielőtt kihűl, és szükség esetén adj hozzá még cukrot.

    4

    Szűrjük le a banános vodkát egy finom szűrőn vagy cheesecloth-on keresztül, hogy eltávolítsuk a gyümölcsdarabokat.

    A cheesecloth (sajtruha) használata a legbiztosabb módja annak, hogy a likőr teljesen tiszta legyen. Több réteg cheesecloth-ot is használhatsz a még alaposabb szűréshez.

    5

    Keverjük össze a leszűrt vodkát és a kihűlt cukorszirupot. Alaposan keverjük össze, majd öntsük sterilizált üvegekbe.

    Fontos, hogy a szirup teljesen kihűljön, mielőtt összekevered a vodkával, különben zavaros lehet a likőr.

    6

    Hagyjuk pihenni a likőrt legalább 2 hétig, hogy az ízek összeérjenek, majd fogyasszuk ízlés szerint.

    Minél tovább pihen a likőr, annál finomabb lesz. A 2 hét csak a minimum, de akár egy hónapig is pihentetheted.