Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
A folyadék hőmérsékletét ellenőrizd az ujjaddal. Ha túl forró, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A dagasztás időtartama fontos, legalább 8-10 percig dagaszd, hogy a glutén megfelelően kialakuljon. Ha kézzel dagasztasz, olajozd be a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50 fokra melegítettél, majd kikapcsoltál. Fontos, hogy letakarva legyen a tészta, hogy ne száradjon ki a teteje. Ha nincs meleg hely, szobahőmérsékleten is megkel, de ez hosszabb időt vehet igénybe.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A munkafelületet lisztezd be, hogy ne ragadjon a tészta. A hengereket egyenletesen sodord, hogy a perecek egyformák legyenek.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való lekenés segít, hogy a szezámmag ráragadjon a perecekre, és szép fényes legyen a felületük. A vizet helyettesítheted tojással is a még szebb eredmény érdekében.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy ne égjenek meg a perecek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A banánokat pépesítsd, majd az étcsokoládét olvaszd meg. Töltsd meg a pereceket banánpürével és csokoládéval. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. A banánpürébe tegyél egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
Tálald a banános csokis pereceket frissen, és élvezd a csokoládé, a banán és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A pereceket kínálhatod porcukorral megszórva is.
Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
A folyadék hőmérsékletét ellenőrizd az ujjaddal. Ha túl forró, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik megfelelően.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A dagasztás időtartama fontos, legalább 8-10 percig dagaszd, hogy a glutén megfelelően kialakuljon. Ha kézzel dagasztasz, olajozd be a kezed, hogy ne ragadjon a tészta.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tészta keléséhez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50 fokra melegítettél, majd kikapcsoltál. Fontos, hogy letakarva legyen a tészta, hogy ne száradjon ki a teteje. Ha nincs meleg hely, szobahőmérsékleten is megkel, de ez hosszabb időt vehet igénybe.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
A munkafelületet lisztezd be, hogy ne ragadjon a tészta. A hengereket egyenletesen sodord, hogy a perecek egyformák legyenek.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A vízzel való lekenés segít, hogy a szezámmag ráragadjon a perecekre, és szép fényes legyen a felületük. A vizet helyettesítheted tojással is a még szebb eredmény érdekében.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy ne égjenek meg a perecek. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A banánokat pépesítsd, majd az étcsokoládét olvaszd meg. Töltsd meg a pereceket banánpürével és csokoládéval. Használhatsz egy kis habzsákot a pontos adagolás érdekében.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le. A banánpürébe tegyél egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
Tálald a banános csokis pereceket frissen, és élvezd a csokoládé, a banán és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A pereceket kínálhatod porcukorral megszórva is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.