Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a cupcake-ek egyenletesen süljenek meg.
Egy tálban törd össze a banánokat egy villával, amíg sima pürét nem kapsz.
Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízesebb lesz a cupcake. A túlérett banánok tökéletesek ehhez a recepthez.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a cupcake-ek szépen megemelkednek.
Egy nagyobb tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék világosabb színű és habos nem lesz. Ez segít a cupcake-eknek könnyedebbé válni.
Fokozatosan keverd hozzá a banánpürét és a tejet a tojásos keverékhez.
A banánpürét alaposan keverd el, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. A tejet lassan adagold hozzá, hogy ne csapódjon ki a tészta.
Óvatosan forgasd bele a száraz hozzávalókat a banános keverékbe, és keverd addig, amíg homogén tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát! Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény cupcake-eket eredményezhet.
Töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Ha túl sok tésztát teszel a formákba, a cupcake-ek kifolyhatnak sütés közben.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd porcukorral megszórhatod vagy krémmel díszítheted őket.
A cupcake-eket teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.