Banános-kókuszos golyók tálalva

Banános-kókuszos golyók

A banános-kókuszos golyók egy gyors és egészséges alternatívát kínálnak a hagyományos édességek helyett. Az érett banán természetes édességet ad a receptnek, így nincs szükség hozzáadott cukorra. A kókuszreszelék és a zabpehely kiváló rostforrás, ami segít az energiaszint fenntartásában. Ezek a golyók nemcsak finomak, hanem táplálóak is, így ideális választás egy gyors reggelihez, uzsonnához vagy edzés utáni snacknek. Könnyen elkészíthetőek, és akár gyerekekkel is remek közös konyhai program lehet az elkészítésük. Ha szereted a természetes, egészséges desszerteket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
2 db Érett banán
100 g Zabpehely
50 g Kókuszreszelék
2 ek. Méz
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Darált dió (opcionális)
20 g Kakaópor (a bevonáshoz, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat villával pépesítjük egy nagy tálban, amíg krémes állagú lesz.

    Érdemes érett, puha banánokat használni, mert ezek könnyebben pépesíthetők és édesebbek.

    2

    Hozzáadjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a mézet és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük.

    A zabpehelyből használhatsz apró szeműt, így könnyebben összeáll a massza. A méz mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    3

    Ha szeretnénk dúsabb ízt, belekeverhetjük a darált diót is a masszába.

    A dió helyett használhatsz más olajos magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    4

    A masszát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben formázható legyen.

    Ha a massza nagyon ragadós, tegyük hosszabb időre a hűtőbe, akár 30 percre is.

    5

    A masszából kis golyókat formázunk a tenyerünk segítségével.

    A formázás előtt nedvesítsd be a tenyered, így nem fog ráragadni a massza.

    6

    A golyókat kókuszreszelékbe vagy kakaóporba forgatjuk, attól függően, milyen bevonatot szeretnénk.

    A kókuszreszelék helyett használhatsz darált diót, aprított mandulát vagy akár színes cukorkákat is.

    7

    A kész golyókat tálalás előtt legalább 15 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjenek.

    A hűtés segít, hogy a golyók szép formában maradjanak és az ízek jobban összeérjenek.

    8

    Tálaláskor egyesével vagy kis tálcán kínáljuk, tökéletes egészséges desszert vagy harapnivaló.

    A golyókat légmentesen záródó dobozban tárolhatod a hűtőben akár 3-4 napig is.