Banános kuglóf tálalva

Banános kuglóf

A banános kuglóf egy kiváló választás, ha maradék érett banánokat szeretnél felhasználni. Az édes banán íze tökéletesen harmonizál a fahéjjal, és a puha tészta minden falatban garantáltan örömet okoz. Tökéletes desszert családi reggelikre vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Liszt
120 g Cukor
100 g Vaj
2 db Tojás
3 db Banán (érett)
10 g Sütőpor
10 g Vaníliás cukor
100 ml Tej
5 g Fahéj
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát.

    A kuglófformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg, hogy a kuglóf könnyen kijöjjön a formából. A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes végeredményhez.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, fahéjat és a vaníliás cukrot.

    A sütőport érdemes átszitálni, hogy ne maradjanak benne csomók, és egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el.

    4

    Törd össze a banánokat egy villával, és add a vajas keverékhez.

    A banánokat éretten használd, mert azok édesebbek és könnyebben törhetők. Ha nem elég édes, adhatsz hozzá egy kis mézet vagy juharszirupot.

    5

    Felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet a banános keverékhez, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, így elkerülheted a csomósodást. Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll.

    6

    Öntsd a tésztát a kuglófformába, és süsd 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a kuglóf átsült-e. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd le a kuglófot a formában, majd borítsd ki egy rácsra.

    A kuglófot hagyd a formában hűlni legalább 10 percig, mielőtt kiborítod, így elkerülheted, hogy összetörjön.

    8

    Szitálj porcukrot a kuglóf tetejére tálalás előtt.

    A porcukorral megszórva még mutatósabb a kuglóf. Díszítheted csokoládéöntettel vagy friss gyümölcsökkel is.