Banános lassi, frissítő joghurtos ital jégkockákkal és fahéjjal

Banános lassi

A lassi egy hagyományos indiai ital, amelyet joghurtból, fűszerekkel és gyümölcsökkel készítenek. A banános lassi egy különösen népszerű változata, amely frissítő és tápláló. A banán természetes édessége tökéletesen harmonizál a joghurt krémes állagával, míg a fahéj kellemes illatot ad az italnak. A banános lassi tökéletes választás reggelire vagy uzsonnára, de bármikor frissítőként is fogyasztható. Technikai tanács: A banános lassi különösen finom, ha az alapanyagokat hidegen használod, és az ital lehűl a jégkockáktól.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Friss banán
200 g Joghurt
150 ml Friss tej
1 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj
4 db Jégkocka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánt hámozd meg, majd vágd kis darabokra.

    A banán frissessége kulcsfontosságú a lassi ízében, így érdemes teljesen érett banánt választani.

    2

    Tedd a banán darabokat egy turmixgépbe, és add hozzá a joghurtot, tejet és a mézet.

    A méz mennyisége az ízlésedtől függ, ha édesebb italt szeretnél, adj hozzá még egy evőkanállal.

    3

    Szórd bele a fahéjat, és tedd hozzá a jégkockákat.

    A fahéj nemcsak ízesíti az italt, hanem kellemesen illatos is, ami tovább fokozza a lassi élvezetét.

    4

    Turmixold össze az összes hozzávalót simára.

    A turmixolás során érdemes figyelni arra, hogy az ital teljesen sima legyen, és a jégkockák jól eloszoljanak benne.

    5

    Tálald az elkészült banános lassit egy nagy pohárban, és azonnal fogyaszd.

    A lassi friss, hideg állapotban a legfinomabb, így érdemes azonnal elfogyasztani.