A lisztet, a porcukrot és a sót keverd össze egy nagy tálban.
Használj egy habverőt, hogy a hozzávalók alaposan elkeveredjenek.
Add hozzá a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal morzsold el a tésztában.
A vaj legyen nagyon hideg, akár fagyasztóból kivéve, és a morzsolást gyorsan végezd, hogy ne olvadjon meg.
Tedd bele a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyúrd össze a tésztát, amíg homogén állagot nem kapsz.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll, különben kemény lesz a pite alapja.
Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen és ne zsugorodjon össze sütés közben.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagra, és bélelj ki vele egy piteformát.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, és a piteformába helyezés előtt lazán tekerd fel a nyújtófára.
Szurkáld meg villával, majd süsd vakon (sütőpapírral és nehezékkel) kb. 15 percig, majd vedd le a nehezéket, és süsd további 10 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hűtsd ki teljesen.
A vakon sütés megakadályozza, hogy a tészta felpúposodjon. Nehezéknek használhatsz száraz babot, rizst vagy sütőkavicsot.
A banánokat karikázd fel, és egyenletesen oszlasd el a kihűlt pitealapon.
A banánokat közvetlenül a felhasználás előtt karikázd fel, hogy ne barnuljanak meg.
A mogyoróvajat keverd össze a mézzel, majd kend rá a banánrétegre.
Ha a mogyoróvaj túl kemény, tedd néhány másodpercre a mikróba, hogy könnyebben kenhető legyen.
Forrald fel a tejszínt, majd öntsd az apróra tört étcsokoládéra, és keverd simára, hogy fényes ganache-t kapj.
A tejszínt ne forrald túl, csak épp forráspontig melegítsd. Ha a ganache nem lesz elég sima, adj hozzá egy kis vajat.
Öntsd a csokoládékrémet a mogyoróvajas réteg tetejére, és simítsd el egy spatulával.
Győződj meg róla, hogy a mogyoróvajas réteg teljesen lehűlt, mielőtt ráöntöd a csokoládékrémet.
Szórd meg pirított törökmogyoróval, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy szépen megdermedjen.
A törökmogyorót előtte pirítsd meg serpenyőben vagy sütőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Szeletelve tálald, és élvezd ezt az ízletes banános-mogyorós pitét!
A pitét tálalás előtt vedd ki a hűtőből 10-15 perccel, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.