Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat hideg vízbe áztasd, mert a meleg vízben azonnal feloldódnak. A megfelelő állag eléréséhez pontosan kövesd az áztatási időt.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
A tejszín és a tej keverékét folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd magjai intenzívebb ízt adnak.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. A keverést addig folytasd, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, különben darabos maradhat a desszert.
Ezalatt egy turmixgépben pürésítsd az érett banánt a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A citromlé segít megőrizni a banán színét és frissességét. Használj érett, de nem túlérett banánt a legjobb íz és állag érdekében.
Hagyd kissé hűlni a panna cotta keveréket, majd óvatosan keverd hozzá a banánpürét, hogy krémes állagot kapj.
A panna cotta keverékét hagyd kissé hűlni, mielőtt hozzáadod a banánpürét, mert a túl forró keverék megváltoztathatja a banán ízét és állagát. Keverd óvatosan, hogy ne törjön össze a panna cotta.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.
A szűrés eltávolítja az esetleges banándarabokat vagy a zselatinból származó csomókat, így biztosítva a sima és egyenletes állagot.
Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A szobahőmérsékleten való hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami befolyásolhatja a panna cotta állagát. A 4 órás hűtés elengedhetetlen a megfelelő dermedéshez.
Tálalás előtt díszítsd friss banánszeletekkel, és ízlés szerint csorgass rá egy kevés mézet vagy olvasztott csokoládét.
A díszítéshez használhatsz karamell szószt, tejszínhabot, vagy akár pirított dió darabokat is. A lényeg, hogy a díszítés harmonizáljon a banános ízzel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.