Banános panna cotta tálalva

Banános panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. A banános panna cotta egy friss, gyümölcsös ízt ad ennek a klasszikus desszertnek, amelyet a lágy és édes banánpüré tesz különlegessé. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a banán természetes édessége és a krémes textúra tökéletes harmóniát alkot. A tökéletes panna cotta titka a megfelelő érettségű banán és a finom, selymes állagú tejszínes keverék. Próbáld ki ezt a változatot egy kevés mézzel vagy olvasztott csokoládéval díszítve, hogy még különlegesebb legyen!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
440 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
150 g Érett banán
10 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat hideg vízbe áztasd, mert a meleg vízben azonnal feloldódnak. A megfelelő állag eléréséhez pontosan kövesd az áztatási időt.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A tejszín és a tej keverékét folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd magjai intenzívebb ízt adnak.

    3

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. A keverést addig folytasd, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, különben darabos maradhat a desszert.

    4

    Ezalatt egy turmixgépben pürésítsd az érett banánt a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    A citromlé segít megőrizni a banán színét és frissességét. Használj érett, de nem túlérett banánt a legjobb íz és állag érdekében.

    5

    Hagyd kissé hűlni a panna cotta keveréket, majd óvatosan keverd hozzá a banánpürét, hogy krémes állagot kapj.

    A panna cotta keverékét hagyd kissé hűlni, mielőtt hozzáadod a banánpürét, mert a túl forró keverék megváltoztathatja a banán ízét és állagát. Keverd óvatosan, hogy ne törjön össze a panna cotta.

    6

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés eltávolítja az esetleges banándarabokat vagy a zselatinból származó csomókat, így biztosítva a sima és egyenletes állagot.

    7

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A szobahőmérsékleten való hűtés segít elkerülni a hirtelen hőmérsékletváltozást, ami befolyásolhatja a panna cotta állagát. A 4 órás hűtés elengedhetetlen a megfelelő dermedéshez.

    8

    Tálalás előtt díszítsd friss banánszeletekkel, és ízlés szerint csorgass rá egy kevés mézet vagy olvasztott csokoládét.

    A díszítéshez használhatsz karamell szószt, tejszínhabot, vagy akár pirított dió darabokat is. A lényeg, hogy a díszítés harmonizáljon a banános ízzel.