Banános raita tálalva, joghurtos és frissítő szósz banánnal és fűszerekkel

Banános raita

A banános raita egy frissítő, enyhén édes joghurtos szósz, amely különleges egyensúlyt hoz a banán édes íze és a fűszerek, mint a kömény és bors között. Az indiai konyhában az ilyen típusú raita segít enyhíteni a fűszeres curryk csípősségét, miközben gazdag ízvilágot biztosít. Az édes banán és a fűszeres joghurtos alap tökéletes kombinációja a frissítő és ízes fogásoknak, ideális kiegészítője indiai ételeknek, különösen pálaként vagy főételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Érett banán
200 ml Natúr joghurt
2 ág Friss menta
1 ek. Méz
0.5 tk. Kömény
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és villával pürésítsd le. Tedd egy tálba.

    Ha szeretnéd, egy botmixerrel simábbra is pürésítheted, hogy krémesebb állagot kapj.

    2

    A natúr joghurtot öntsd a tálba a pürésített banánhoz, majd keverd jól össze.

    A joghurtot érdemes egy kicsit hűteni, hogy a raita frissítőbb legyen.

    3

    Add hozzá a mézet, köményt, sót és fekete borsot. Keverd alaposan, hogy az ízek összeérjenek.

    A méz nemcsak édesíti, hanem gazdag ízt is ad a raitának.

    4

    A friss mentát apróra vágd, és add hozzá a joghurthoz. Keverd jól el.

    A menta frissítő hatása különleges aromát ad, de ha nem szereted, el is hagyhatod.

    5

    Tedd a raitát a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A hűtés után a raita frissítőbb és ízesebb lesz.