Banános-ribizlis punch pohárban

Banános-ribizlis punch

A banános-ribizlis punch egy különleges és frissítő gyümölcsital, amely a banán édes krémességét ötvözi a ribizli enyhén savanykás ízével. A narancslé hozzáadása még üdébbé és vitaminokban gazdaggá teszi, míg a szénsavas ásványvíz könnyedséget és pezsgést biztosít az italnak. Ez a punch kiváló választás nyári kerti partikhoz, baráti összejövetelekhez, vagy egyszerűen egy forró délután frissítő italaként. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki lime-karikákkal vagy egy kis gyömbérrel az extra fűszeresség érdekében!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett banán
100 g Friss ribizli
200 ml Narancslé
300 ml Szénsavas ásványvíz
1 ek. Méz
6 db Jégkocka
5 db Friss menta levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánt hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    Érdemesebb érettebb banánt használni, mert az édesebb és könnyebben pépesíthető.

    2

    A ribizlit alaposan mosd meg, majd tedd egy turmixgépbe a banánnal együtt.

    A ribizlit óvatosan mosd meg, nehogy megsérüljenek a szemek.

    3

    Öntsd hozzá a frissen facsart narancslevet, majd turmixold simára.

    Ha nincs friss narancsod, használhatsz bolti narancslevet, de a frissen facsart narancslé íze sokkal jobb.

    4

    Szűrd át a turmixot egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a ribizli magjait.

    A szűrés során használj egy kanalat, hogy segítsd a folyadék átjutását a szűrőn.

    5

    Önts hozzá szénsavas ásványvizet, majd óvatosan keverd össze, hogy a buborékossága megmaradjon.

    Használj jól behűtött szénsavas ásványvizet, hogy a punch még frissítőbb legyen.

    6

    Tálalás előtt adj hozzá jégkockákat, majd díszítsd friss mentalevelekkel.

    A jégkockákat közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy ne híguljon fel a punch. A mentaleveleket óvatosan mosd meg és szárítsd le, mielőtt díszítenéd vele.

    7

    Azonnal fogyaszd, hogy a punch frissítő és üdítő hatása megmaradjon!

    A banán hajlamos megbarnulni, ezért érdemes minél hamarabb elfogyasztani a punch-ot.